ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Α΄ΕΠΣ Δράμας : το pregame ...και η προϊστορία της 10ης αγωνιστικής!

Με την 10η αγωνιστική συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο 17/12 το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Δράμας και ολοκληρώνεται συνάμα για το 2022 αφού διακόπτεται λόγω εορτών , εκεί όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών στις 28/12 !

Πάμε να δούμε όμως το καθιερωμένο εδώ και χρόνια pregame των αναμετρήσεων όπως και την προϊστορία τους : 

Α΄ΕΠΣ Δράμας 

10η αγωνιστική 

Σάββατο 17/12 (ώρα 15:00) 


ΠΑΟΠ Ν. ΑΜΙΣΣΟΥ - ΑΚΡΙΤΑΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ 

Στην Νέα Αμισσό ο τοπικός ΠΑΟΠ υποδέχεται τον Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες προέρχονται απο ήττα και θέλουν να γυρίσουν στα θετικά αποτελέσματα !

Ο τοπικός ΠΑΟΠ μετά απο πέντε σερί νίκες γνώρισε την ήττα απο την Χωριστή (που αποδεικνύεται κακός δαίμονας στα εντός έδρας) και είδε την Προσοτσάνη να ξεφεύγει στο +4 ...

Τώρα θέλει την νίκη απέναντι στον Ακρίτα που έρχεται με ελλείψεις και παράλληλα στραβοπάτημα της Προσοτσάνης στην Χωριστή ώστε να πάει με την μικρότερη δυνατή διαφορά στην Προσοτσάνη μετά τις γιορτές!


Απο την άλλη πλευρά οι Ακρίτες δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις των προηγούμενων εβδομάδων και είδαν τον Άγιο Αθανάσιο να περνάει σαν ''σίφουνας'' απο το Λεκανοπέδιο απο τον οποίο γνώρισαν βαριά εντός έδρας ήττα με σκορ 0-6....

Σαν να μην έφθανε αυτό ήρθαν και οι αποβολές των Σωτηρόπουλου και Χατζηλαζαρίδη να δυσκολέψουν τα πλάνα του Τάκη Στάμογλου ο οποίος αποβλήθηκε και αυτός και θα δώσει τις εντολές εκτός αγωνιστικού χώρου!

Όσον αφορά την προϊστορία οι δύο ομάδες τα τελευταία πέντε χρόνια συναντήθηκαν μόνο δύο φορές...με την Νέα Αμισσό να επικρατεί την περασμένη περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 2020-21 δεν διεξήχθη ο αγώνας στο συγκεκριμένο γήπεδο , λόγω διακοπής του πρωταθλήματος απο την πανδημία!





ΜΕΓ.ΑΛΕΞ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 

Στον Άγιο Αθανάσιο , ''συγκρούονται'' δύο ομάδες που έρχονται απο καλές εμφανίσεις και νίκες και θέλουν το τρίποντο για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία .

Ο γηπεδούχος Άγιος Αθανάσιος ''θριάμβευσε'' στο Λεκανοπέδιο όπου πέρασε με το εμφατικό σκορ 0-6 επί του Ακρίτα και για πρώτη φορά απο την αρχή του πρωταθλήματος ''έπιασε'' οκτάδα....τώρα θέλει το τρίποντο για να ανέβει ακόμα υψηλότερα ...

Οι ''κιτρινόμαυροι'' των Αμπελοκήπων πλέον δείχνουν άλλο πρόσωπο που δεν θυμίζει σε τίποτα τις πρώτες αγωνιστικές...

Συμπαγείς με προσανατολισμό και προέρχονται απο δύο συνεχόμενες νίκες που τους έφεραν κοντά στην οκτάδα...

Τώρα θα ψάξουν το τρίποντο ώστε μετά τις γιορτές να ''χτυπήσουν'' στα ίσα το γκρουπ των πρωτοπόρων!

Όσον αφορά την προϊστορία οι δύο ομάδες τα τελευταία πέντε χρόνια συναντήθηκαν μόνο δύο φορές...με τους Αμπελόκηπους να ''μετρούν'' ισάριθμες νίκες !






ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ - Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ 

Το ντέρμπι της κορυφής αλλά και της αγωνιστικής διεξάγεται στην Χωριστή ανάμεσα στις δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος....

Αν θα συνεχίσουν να είναι αήττητες (ισοπαλία) ή θα κάνει κάποιος μόνος του αήττητος αλλαγή πρωτοχρονιάς θα το μάθουμε το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο τοπικός Ορφέας πιστοποίησε την αγωνιστική του άνοδο με ένα σπουδαίο διπλό μέσα στην Νέα Αμισσό (το τρίτο την τελευταία πενταετία) και ανέβηκε στην 2η θέση με 18β. , τέσσερις λιγότερους απο την Προσοτσάνη!

Τώρα θα ψάξει το τρίποντο για να μειώσει την διαφορά απο την κορυφή στον έναν βαθμό !

Απο την άλλη πλευρά η Προσοτσάνη άφησε τις μέτριες εμφανίσεις των πρώτων αγωνιστικών όπου έστω και δύσκολα ερχόταν η νίκη και μετά το ''πατατράκ'' της Αλιστράτης νίκησε άνετα την Καλλίφυτο , ξεφεύγοντας παράλληλα στην βαθμολογία με +4 βαθμούς απο τους διώκτες !

Τώρα πάει σε μια έδρα όπου τα τελευταία πέντε χρόνια , βάσει παράδοσης μετρά τρία διπλά και θέλει το τρίποντο ώστε να κάνει στην χειρότερη περίπτωση πρωτοχρονιά με +4 πριν υποδεχθεί το νέο έτος τον ΠΑΟΠ Νέας Αμισσού!





ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ 

Σημαντικό παιχνίδι αναμένεται να γίνει στον Καλαμώνα , ανάμεσα στον ανεβασμένο εδώ και δύο αγωνιστικές τοπικό Άρη αλλά και τους ''σκληροτράχηλους'' Φίλιππους Δοξάτου ...σε ένα ματς - εξάποντο!

Οι ''κιτρινόμαυροι'' πάλεψαν στο Κραχτίδη ωστόσο δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι θετικό απο το ματς με την ΑΕΑ και τώρα θέλουν να πάρουν δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας τρίποντο ώστε να ανέβουν και άλλο στην βαθμολογία...

Απέναντι τους μια ομάδα (που θα παραταχθεί χωρίς τον Στράτο Κονταξή ο οποίος είναι κλινήρης και έχει τα ολόθερμα περαστικά μας)  ....και εκτός έδρας έχει ''μαζέψει'' τους επτά απο τους εννέα συνολικά βαθμούς που έχει!

Σίγουρα αναμένεται να διεξαχθεί μάχη επί ίσοις όροις με τον νικητή να παίρνει ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογική ανάσα...

Παραδοσιακά έχουν συναντηθεί μόνο μια φορά την τελευταία πενταετία (1-0 οι γηπεδούχοι) αφού αγωνιζόταν σε διαφορετικές κατηγορίες !






ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤ. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ - Α.Ε. ΚΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ 

Στο γήπεδο Καλλιφύτου ο τοπικός Εθνικός Αστέρας υποδέχεται σε ένα ακόμη ματς - εξάποντο την Α.Ε. Καλής Βρύσης !

Μπορεί βέβαια η βαθμολογική τους διαφορά να είναι εννέα ολόκληροι βαθμοί ωστόσο πάντα αυτά τα παιχνίδια ''κρύβουν''  δυνατές μονομαχίες.

Άλλωστε όπως θα δείτε παρακάτω στην προϊστορία , σε τρεις αναμετρήσεις υπάρχουν όλα τα αποτελέσματα και μάλιστα αμφίσκορα!

Ο τοπικός Εθνικός Αστέρας φέτος παρουσιάζεται ανανεωμένος με τον Θωμά Ματρακούκα και προέρχεται απο φυσιολογική ήττα στην έδρα της πρωτοπόρου Προσοτσάνης .

Τώρα υποδέχεται την ουραγό Καλή Βρύση και θέλει πρώτον να πάρει ''ρεβάνς'' για τις δύο περυσινές ήττες εκ των οποίων η μια οδήγησε τον Αστέρα στα μπαράζ παραμονής και δεύτερον να κρατήσει ακόμα πιο χαμηλά την αντίπαλο ομάδα!

Απο την άλλη πλευρά η Καλή Βρύση πάει σε μια έδρα όπου παραδοσιακά ''παλεύει'' τα παιχνίδια και πέρυσι έκανε δύο νίκες .

Φέτος ωστόσο το κακό ξεκίνημα κάνει επιτακτικό το ''διπλό'' και πόσο μάλλον μετά την αλλαγή ψυχολογίας που έφερε ο πρώτος βαθμός στο πρωτάθλημα !






ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ - Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ 

Στην Αλιστράτη , ο τοπικός Μακεδονικός υποδέχεται την Α.Ε Καλαμπακίου σε ένα ματς όπου αναμένεται να προσελκύσει πολλούς ποδοσφαιρόφιλους και απο τις δύο περιοχές.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται απο ένα σύνολο έξι αγώνων όπου ή έχαναν αρκετά δύσκολα ή πήραν τους βαθμούς με αντίπαλο την Προσοτσάνη και την Καλή Βρύση .

Βέβαια είδαν με τον χειρότερο τρόπο να τους φεύγει η νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα στο Μενοίκιο στο ντεμπούτο του Βασίλη Σαρακασίδη.

Τώρα θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να πάρει την πρώτη της νίκη που σίγουρα θα της δώσει άλλον αέρα για την συνέχεια.

Απο την άλλη πλευρά τώρα , το Καλαμπάκι ''ταξιδεύει'' στην Αλιστράτη με μοναδικό στόχο την νίκη που θα του δώσει το δικαίωμα να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τις πρώτες θέσεις .

Προέρχεται απο καλή εμφάνιση και νίκη με την Πετρούσα και σε αυτό το μομέντουμ θέλει να συνεχίσει ο Λάζαρος Μουρατίδης ...





ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ - ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ 

Ολοκληρώνουμε την αναφορά μας στην προ-αναγγελία της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής για το 2022 στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΔ με την ''κόντρα'' ανάμεσα στις δύο ''Δόξες'' του πρωταθλήματος !

Στους πρόποδες του Φαλακρού Όρους λοιπόν η Δόξα Βώλακα που προέρχεται απο ρεπό υποδέχεται την συνωνόματη της Πετρούσας και θέλει την νίκη για να παραμείνει στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Απο την άλλη πλευρά η Δόξα Πετρούσας ανεβαίνει στο Φαλακρό για να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα και παράλληλα θα εύχεται ήττα της Προσοτσάνης στην Χωριστής ώστε με νίκη δική της να ξαναδεί την διαφορά να πέφτει στο -6 απο την πρώτη θέση στην δύση του 2022.

Παραδοσιακά πάντως οι φιλοξενούμενοι τα καταφέρνουν την τελευταία πενταετία στον Βώλακα όπου έχουν δύο νίκες και μια ισοπαλία , σε ένα ''ζευγάρι'' με πολλά γκολ!





Δείτε την βαθμολογία πριν την έναρξη της αγωνιστικής :

Α΄ΕΠΣ Δράμας 2023-24 (αφιέρωμα μέρος 4ο) : η βαθμολογία σε 1ο και 2ο γύρο!

  Αφιερωμάτων συνέχεια στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Δράμας 2023-24 που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και στο τρίτο (4ο) μέρος θα ασχοληθούμε με...