ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Champions League : πεντάρες για Ερυθρό Αστέρα και Μπόντο Γκλιμτ ...ντόρτια για την Μακάμπι Χάιφα ....ανοιχτοί λογαριασμοί σε Βουδαπέστη και Βιέννη !

 Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης , οι πρώτες αναμετρήσεις στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ , όπου σε δέκα συνολικά αναμετρήσεις σημειώθηκαν 32 γκολ!

 


Η Μπόντο Γκλιμτ συνέτριψε με σκορ 5-0 τη Λιθουανική Ζαλγκίρις.

Στο 33' ο Βέτλεσεν με πέναλτι έκανε άνοιξε το σκορ και τρία λεπτά αργότερα (36') ο Πελεγκρίνο έκανε το 2-0. Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο οι γηπεδούχοι σκόραραν δύο φορές σε διάστημα τριών λεπτών!

Στο 58' ο Σάλβεσεν έκανε το 3-0 και στο 61' ο Χόιμπρατεν έκανε το 4-0. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Έσπεγιορντ.

 

 

Στο Αζερμπαϊτζάν, η Φερεντσβάρος βρήκε πρώτη γκολ με τον Μπολί στο 17', αλλά στο 34' ο Οβούσου έφερε το παιχνίδι στα ίσα για την Καραμπάγκ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Βάντι σκόραρε για τους Αζέρους, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ.

Μεγάλη ευκαιρία έχασαν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Αντάμα Τραορέ.

Το τελικό 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα γίνει στη Βουδαπέστη σε μία εβδομάδα.

 

 

Μια βδομάδα μετά το 4-0 επί του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη» στον επαναληπτικό του 2ου προκριματικού του Champions League η Μακάμπι Χάιφα το ξανάκανε!

«Θύμα» της αυτή τη φορά ο Απόλλων Λεμεσού που έχασε με το ίδιο σκορ στο Ισραήλ, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το αποτέλεσμα που στέλνει τον πρωταθλητή Κύπρου με το ενάμιση πόδι στο... Europa League διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Πέιμπερνς (38'), δύο τέρματα του Μοχάμεντ (54', 62') κι ένα του «συνήθη υπόπτου» Πιερό (79').

Καταδικαστική για τους φιλοξενούμενους, που έχουν μπροστά του Γολγοθά ενόψει ρεβάνς η αποβολή του Γιοβάνοβιτς με δύο κίτρινες σε ισάριθμα λεπτά (60'-62')

 

 

Μπορεί να γιορτάζει από απόψε (3/8) την πρόκριση στα playoffs του Champions League ο Ερυθρός Αστέρας. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου στον πρώτο αγώνα, κέρδισαν στην έδρα τους με 5-0 την Πιούνικ και φυσικά για να μην προχωρήσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα πρέπει στη ρεβάνς να γίνουν πράγματα και θαύματα...

Ο Αστέρας καθάρισε όχι μόνο το παιχνίδι αλλά και την πρόκριση μέσα σε ένα τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο, με τον Γκανέζο εξτρέμ Οζμάν Μπουκαρί να σημειώνει δυο γκολ (29' 1-0 ασίστ Κάταϊ, 44' 3-0 ασίστ Κάνγκουα) ενώ στο 33' ο μέσος Κινγκς Κάνγκουα είχε γράψει το 2-0 μετά την πάσα του Μπουκαρί.

Ο τελευταίος, στην επανάληψη έγραψε και το 4-0 στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης για τον Ερυθρό Αστέρα που έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο.

Μάλιστα επτά λεπτά μετά (77') ο Μίτροβιτς, διαμόρφωσε το 5-0 ύστερα από πάσα του μέσου Κινγκς Κάνγκουα από τη Ζάμπια.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

 

 

Τρίτη 2/8

Σέριφ (Μολδαβία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 1-2

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1-2

Μονακό (Γαλλία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 1-1

Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)-Ρέιντζερς (Σκωτία) 2-0

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μίντιλαντ (Δανία) 4-1

 

Τετάρτη 3/8

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)  1-1

Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)  5-0

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)  4-0

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)  1-0

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Πιούνικ Ερεβάν (Αρμενία)   5-0

Μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική : το πρόγραμμα της πρεμιέρας σε όλους τους ομίλους!

 Έφθασε λοιπόν η πολυπόθητη ώρα για τις πρωταθλήτριες των Ενώσεων ...που θα διεκδικήσουν την άνοδο τους μέσω των αγώνων μπαράζ ! Σίγουρα η σ...