ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Champions League : προβάδισμα για Μπενφίκα και Σεντ Ζιλουάζ....όλα ανοιχτά στο Αϊντχόβεν!

 Mε πέντε αναμετρήσεις ξεκίνησε ο 3ος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λίγκ όπου σημειώθηκαν συνολικά 15 τέρματα!



Η... πρωτάρα Βελγική Σεντ Ζιλουάζ επικράτησε της Ρέιντζερ, 2-0, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα του 3ου προκριματικού του Champions League κι έχει το αβαντάζ ενόψει του επαναληπτικού στη Γλασκώβη
Οι Βέλγοι που πέρσι, προερχόμενοι από τη 2η Κατηγορίας τερμάτισαν πρώτοι στην κανονική διάρκεια, για να χάσουν τον τίτλο από την Μπριζ .αλλά με τη 2η θέση να εξασφαλίσουν την παρθενική του παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σκόραραν από μια φορά ανά ημίχρονο κόντρα στην 2η του περσινού σκωτσέζικου πρωταθλήματος.

Ο Μαλτέζος Τέουμα άνοιξε το σκορ στο 27' και ο Βαντσέϊρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με πέναλτι (76') μετατρέποντας τη ρεβάνς για τους «διαμαρτυρόμενους» σε ...ανηφόρα!


 

 

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League πήρε η Βικτόρια Πλζεν στην έδρα της Σέριφ Τιρασπόλ.

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ οι Τσέχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και αναδείχθηκαν νικητές με 2-1.

Οι γηπεδούχοι στο 37ο λεπτό άνοιξαν το σκορ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρασίντ.

Ωστόσο οι πανηγυρισμοί των φίλων της ομάδας κράτησαν μόλις τέσσερα λεπτά, αφού οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν από την άσπρη βούλα με σκόρερ τον Χορί.

Το 1-1 έμελλε να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με την επανάληψη να ανήκει στη Βικτόρια Πλζεν.

Η ομάδα της Τσεχίας ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο μέρος και στο 55' είδε τον Μπούχα να της δίνει το προβάδισμα για πρώτη φορά στην αναμέτρηση.

Στα υπολειπόμενα λεπτά η Σέριφ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.


 

 

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Ολλανδίας άφησαν Μονακό και PSV με το 1-1 στο Λουί Ντε και ένα προβάδισμα βέβαια για την ομάδα του Ρουντ Φαν Νιστελρόι που έχει τη ρεβάνς στην έδρα της.

Με την ομάδα που θα προκριθεί στα play off του Champions League να συναντά εκεί το νικητή του ζευγαριού Ουνιόν-Ρέιντζερς.

Η Αϊντχόφεν ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και είχε ευκαιρίες για να προηγηθεί, κάτι που κατάφερε στο 39' με σουτ του Φέερμαν έπειτα από πάσα του Ντε Γιονγκ.

Στο δεύτερο μέρος η Μονακό ανέβασε την απόδοσή της και κυνήγησε την ισοφάριση την οποία βρήκε στο 80' με τον Ντισασί να σκοράρει με κοντινό σουτ μετά από φάουλ του Φοφανά.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων που έφτασαν μια ανάσα από τη νίκη, αλλά ο Φοφανά ήταν άτυχος στο 88' με κεφαλιά στο δοκάρι.


 

 

Σημαντική νίκη, που την καθιστά φαβορί πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League πέτυχε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Λουντογκόρετς.

Βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, 2-1 εκτός τη Λουντογκόρετς
Οι Κροάτες αιφνιδίασαν πλήρως τους αντιπάλους τους, καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκαν να προηγούνται 0-2!

Στο 6' ο Ράσμους Λόριτσεν έκανε το 0-1 και στο 9' ο τερματοφύλακας Σέρτζιο Παντ με αυτογκόλ (στην προσπάθειά του να ανακόψει την πορεία της μπάλας), έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Ντιναμό.

Οι Βούλγαροι μείωσαν γρήγορα με γκολ του Τεκπετέι στο 22', αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.


 

 

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε η Μπενφίκα την πρόκριση στα play off του Champions League, επικρατώντας με 4-1 της Μίντιλαντ στην Λισσαβώνα.Η Μπενφίκα δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην φιλόδοξη Μίντιλαντ. Οι Λουζιτανοί κέρδισαν με 4-1 τους Δανούς στο Ντα Λουζ, θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα, αλλά η ουσία είναι ότι η... μισή δουλειά έγινε.

Σε επτά βράδια ο επαναληπτικός της Δανίας θα μοιάζει με τυπική διαδικασία, καθώς η Μπενφίκα βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στα play off του Champions League.
Το σκορ για τους Πορτογάλους άνοιξε ο Ράμος στο 17' και ο ίδιος παίκτης σκόραρε στο 33' για το 2-0. Το 3-0 έγραψε ο Φερνάντες στο 40' και ο Ράμος πέτυχε χατ τρικ στο 61', διαμορφώνοντας το 4-0.

 

Το γκολ της τιμής πέτυχε για τους Δανούς ο Σίστο με πέναλτι στο 78'.


 

 

 

Τρίτη 2/8

Σέριφ (Μολδαβία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)  1-2

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)  1-2

Μονακό (Γαλλία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)  1-1

Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)-Ρέιντζερς (Σκωτία)  2-0

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μίντιλαντ (Δανία)  4-1


 

Τετάρτη 3/8

19:00 Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)

19:00 Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)

20:00 Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)

20:00 Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)

22:00 Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Πιούνικ Ερεβάν (Αρμενία)

Γ΄Εθνική (1ος όμιλος) : η ''ταυτότητα'' της 33ης και προ-τελευταίας αγωνιστικής! Αποτελέσματα , σκόρερς και βαθμολογία

Με την 33η και προ-τελευταία αγωνιστική συνεχίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας όπου σημει...