ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Α΄ΕΠΣ Δράμας : το pregame της πρεμιέρας ...και η προϊστορία της!

 Επιτέλους....μπαλίτσα!

Σάββατο 16/9 δείχνει το κοντέρ πλέον και το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Δράμας μετά απο περίπου τέσσερις μήνες αρχίζει και πάλι με 14 ομάδες αυτή την φορά ....και με τις μισές πλέον να δηλώνουν ως στόχο την κορυφή...κάτι που προμηνύει απο μόνο του ότι θα δούμε το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων !

Πάμε ομως να δούμε το καθιερωμένο pregame την τελευταία δεκαετία με τα νέα των ομάδων ....καθώς και την προϊστορία των αναμετρήσεων την τελευταία πενταετία σε επίπεδο Α΄Κατηγορίας....

Αναλυτικά : 

ΠΑΟΠ Ν. ΑΜΙΣΣΟΥ - ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ 

Ματς με ''κιτρινόμαυρο'' χρώμα ...αφού είναι κοινό το χρώμα στις εμφανίσεις των δύο ομάδων!

Οι γηπεδούχοι μπαίνουν με υψηλές φιλοδοξίες στην νέα σεζόν όπου παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενισχυμένοι και θέλουν να ξεκινήσουν με το ''δεξί'' !

Απο την άλλη πλευρά οι φιλοξενουμενοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους αγωνίζονται στα ''μεγάλα σαλόνια'' και σίγουρα απο μόνο του αυτό το ματς είναι ιστορικό !

Έχουν κάνει και αυτοί αρκετές μεταγραφές (όπως και η Νέα Αμισσός) και θέλει να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα 

Διαιτητής : Δηλγεράκης Α. (Θαμνίδης Χ. - Ρηγούλης Σ.)




Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤ. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ 

Όπως και πέρυσι...έτσι και φέτος , οι δύο αντίπαλοι συναντιούνται στην πρεμιέρα...αλλά σε διαφορετική έδρα !

Ιδιαίτερα ενισχυμένοι οι ''κιτρινόμαυροι'' και με πολύ καλή παρουσία στα φιλικά τέστ έχουν ιδιαίτερες φιλοδοξίες φέτος και σίγουρα θέλουν να ξεκινήσουν με το τρίποντο !

Απο την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι μετά απο μια αξιοπρεπή πορεία στο περυσινό πρωτάθλημα με τον Θωμά Ματρακούκα ....ξεκίνησαν με τον ίδιο την προετοιμασία , ωστόσο μετά την αποχώρηση του ...την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Γιώργος Αμπρικίδης.

Θέλουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα όπου την τελευταία πενταετία έχουν μόνο ήττες...

Διαιτητής : Παρασκεύουδης Ν. (Νικολαϊδου Χ. - Λευκόπουλος Π.)

 



ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ - ΜΕΓ.ΑΛΕΞ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 

Ένα απο τα σημαντικότερα παιχνίδια της πρεμιέρας διεξάγεται στην Χωριστή με τον τοπικό Ορφέα να υποδέχεται τον Μέγα Αλέξ. Αγίου Αθανασίου.

Οι γηπεδούχοι για 65 λεπτά την τελευταία αγωνιστική ήταν αγκαλιά με το τρόπαιο του πρωταθλήματος ωστόσο το γκολ του Βώλακα μέσα στην Προσοτσάνη άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στους ''κυανόλευκους''.....

Τώρα οι ποδοσφαιριστές του Ηλία Παντζαρίδη θέλει να συνεχίσει την ευνοική παράδοση αφού έχει 2/2 την τελευταία διετία...

Απο την άλλη πλευρά οι ''ερυθρόλευκοι'' μετά απο αρκετά χρόνια επέστρεψαν στην ''ελίτ'' του πρωταθλήματος..και φέτος θέλουν να παλέψουν για την κατάκτηση του τροπαίου όπως δήλωσαν απο την αρχή του καλοκαιριού.

Διαιτητής : Σιουμπάρας Ν. (Κοτανίδου Δ. - Τζιερτζίδης Σ.) 




Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ - Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ 

Το ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στο ''Γεώργιος Μακρής'' με την ανανεωμένη Προσοτσάνη (τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά) να υποδέχεται την ενισχυμένη Α.Ε. Καλαμπακίου !

Παιχνίδι παραδοσιακό ανάμεσα σε βαριές φανέλες σίγουρα προμηνύει αρκετές φάσεις  και γκολ όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Οι γηπεδούχοι μπαίνουν στο πρωτάθλημα με αλλαγές σε όλες τις ''γραμμές'' ....νέος προπονητής ο Κυριάκος Καρίπης ....αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ και οι ''κυανέρυθροι'' θέλουν να πετύχουν την 3η συνεχόμενη νίκη εντός έδρας επί των ''κιτρινόμαυρων'' την τελευταία τριετία!

Απο την άλλη πλευρά οι ''κιτρινόμαυροι'' συνεχίζουν με τον Λάζαρο Μουρατίδη στον πάγκο αλλά πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενισχυμένοι σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και θέλουν να πετύχουν την πρώτη νίκη τα τελευταία χρόνια στο ''άνδρο'' των γηπεδούχων!

Διαιτητής : Γκαϊτατζής Δ. (Μπόϊτσιος Π. - Παυλίδης Σ.) 




ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ - ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ 

Aμφίρροπο ματς στον Καλαμώνα με τον τοπικό Άρη να υποδέχεται τον συνωνόματο του Φωτολίβους !

Οι γηπεδούχοι παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανανεωμένοι μιας και θα στηριχθούν στα νεαρά παιδιά της Δόξα Δράμας (Κ15) αν και λίγο έλειψε να μην δηλώσουν συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα.

Με τον Θόδωρο Ταυλαρίδη στην τεχνική ηγεσία θα προσπαθήσουν να πάρουν το τρίποντο για να πάρουν και ψυχολογική ώθηση...

Απο την άλλη πλευρά τα ''καναρίνια'' επανέρχονται στην μεγάλη κατηγορία μετά απο απουσία ενός έτους και με τον Γιάννη Ιωαννίδη (Τζίτζι) στην άκρη του πάγκου θέλουν το τρίποντο για να ξεκινήσουν με το ''δεξί'' έχοντας προβεί σε πληθώρα μεταγραφών τις τελευταίες ημέρες....

Διαιτητής : Αχθοφορίδης Ν. (Κορμούλης Θ. - Θεοφανίδης Μ.) 




ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ - ΜΕΓ.ΑΛΕΞ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 

Aγώνας με ξεκάθαρο - θεωρητικά - φαβορί ...με τους γηπεδούχους να προέρχονται απο ονειρεμένη χρονιά ...και τρέμπλ (πρωτάθλημα , κύπελλο και σούπερ καπ) και να φιλοξενούν  τον ανανεωμένο Μέγα Αλέξ. Ξηροποτάμου!

Οι γηπεδούχοι με νέο προπονητή τον Μπάμπη Καζεπίδη θέλουν να ξεκινήσουν με το ''δεξί'' την προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων απέναντι σε έναν αντίπαλο που πέρυσι ''έβγαλε'' διπλό στον Βώλακα και δεν θέλει ..να την ξαναπάθει!

Απο την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι με τον Δημήτρη Κυριακίδη στον πάγκο πλέον ανεβαίνουν στο Φαλακρό Όρος με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα δώσει ψυχολογική ώθηση....

Διαιτητής : Αλβανίδης Χ. (Γεωργιάδου Α. - Ζάμπας Χ.)



ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ 

Τελευταίο ματς στην προαναγγελία της πρεμιέρας είναι αυτό του Εθνικού Σταδίου Δράμας...

Ο Πανδραμαϊκός επιστρέφει μετά απο μια πενταετία στα τοπικά πρωταθλήματα και υποδέχεται την Δόξα Πετρούσας ....

Οι γηπεδούχοι με τον Γιώργο Λάλα πλέον στον πάγκο θέλει να ξεκινήσει με το ''δεξί'' την προσπάθεια επανόδου και θα συναντήσει την ανανεωμένη Δόξα Πετρούσας!

Απο την άλλη πλευρά οι ''Μαυραετοί'' εμφανώς ανανεωμένοι και μετά απο μια μέτρια χρονιά έχουν στον πάγκο τους ...τον Στράτο Κονταξή και θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα !

Διαιτητής : Μαμσάκος Θ. (Ανδρεόγλου Σ. - Μπουλης Α.)