ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Basket League : το νέο σύστημα διεξαγωγής για την αγωνιστική περίοδο 2023-24!

 Ο ΕΣΑΚΕ με σχετική ανακοίνωση έκανε γνωστή την νέα διαμόρφωση του πρωταθλήματος της Basket League. 

Με στόχο να γίνει πιο ανταγωνιστικό και να προσφέρει πλουσιότερο θέαμα στους θεατές.

Με νέο format θα διεξαχθεί η Basket League για τη σεζόν 2023/24, το οποίο αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ. 

Οι πρώτες έξι ομάδες θα έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στα play-offs  ενώ οι υπόλοιπες έξι θα μονομαχήσουν και για τις δύο εναπομείναντες θέσεις (7η, 8η) αλλά και για την παραμονή τους στην κατηγορία, καθώς η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία υποβιβάζεται.

Στην συνέχεια δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με την μέχρι πρότινος κατάσταση, εκτός από την ανάδειξη της 3ης θέσης, δηλαδή οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως 8 που παίρνουν μέρος στα play-offs , στην Α’ και στην Β’ Φάση θα πρέπει να επικρατήσουν δύο φορές επί των αντιπάλων τους (best of 3), ενώ στην Γ’ και Τελική Φάση η 3η θέση θα κρίνεται σε έναν αγώνα και οι Τελικοί θα είναι best of 5.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

«Ο ΕΣΑΚΕ προκειμένου η Basket League της νέας αγωνιστικής χρονιάς να προσφέρει ακόμη ομορφότερο θέαμα και περισσότερες συγκινήσεις στους φιλάθλους, να είναι πιο ανταγωνιστική και να περιλαμβάνει περισσότερους ενδιαφέροντες αγώνες προχώρησε στην αλλαγή του format διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League 2023-24, που θα περιλαμβάνει 22 αγωνιστικές, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για μια νέα φάση του Πρωταθλήματος πριν την έναρξη των Playoffs.

Το Top 6 θα αποτελούν οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου και το γκρουπ των Play Out οι έξι τελευταίες. 

Και στα δύο γκρουπ οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους ένα γύρο 5 αναμετρήσεων.

Στο γκρουπ των Play Out, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία υποβιβάζεται, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα Play Offs ως 7η και 8η ομάδα, ακόμη και εάν μετά την ολοκλήρωση της νέας φάσης του Πρωταθλήματος έχουν καλύτερο ρεκόρ από τις δύο ή περισσότερες τελευταίες ομάδες του Top 6.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά στην κανονική περίοδο θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στη νέα φάση της Basket League όπως φαίνεται στον πίνακα και ειδικότερα στην ανάλυση των αγωνιστικών του Top 6 και των Play Out:Μετά την ολοκλήρωση του Top 6 και των Play Out, οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως 8 παίρνουν μέρος στα Playoffs. Στην Α’ και στην Β’ Φάση των Playoffs οι αγώνες είναι best of 3 (κρίνονται στις δύο νίκες) και στην Γ’ και Τελική Φάση η 3η θέση θα κριθεί σε έναν αγώνα και οι Τελικοί θα είναι best of 5».

A.E. Kαλαμπακίου : πρεμιέρα με ''νέο αίμα'' και πολλά όνειρα! (vid)

 Πρεμιέρα το απόγευμα της Δευτέρας για την Α.Ε. Καλαμπακίου που πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση εν'όψει του επερχόμενου πρωταθλήματος...