ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

''Τρέμπλ'' για την Δόξα Βώλακα ....5-3 στα πεν. (κ.α. 0-0) τον Πανδραμαϊκό στον τελικό του Σούπερ Καπ !

 Η αγωνιστική περίοδος 2022-23 θα μείνει για πάντα (μέχρι την επόμενη) χαραγμένη στην Δόξα Βώλακα που κατέκτησε τον τίτλο του σούπερ κυπελλούχου της ΕΠΣ Δράμας νικώντας στον τελικό του SUPER CUP τον Πανδραμαϊκό με σκορ 5-3 στα πέναλτι (0-0 κ.α.) ...για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες!

Έτσι οι ''Μαυραετοί'' έκαναν τρία τα τρόπαια τους (πρωτάθλημα , κύπελλο και σουπερ καπ) κάτι που είχε να συμβεί απο την περίοδο 2018-19 ...με ''δράστη'' τότε τον Πανδραμαϊκό...επί του Βώλακα!

Το ματς 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά νωθρό και η πρώτη καλή φάση έγινε μετά το πρώτο δεκάλεπτο.


Ήταν στο 13′ όταν μετά από κόρνερ του Γουνατίδη η μπάλα έφτασε στον Καρασαββίδη που σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενους του Βώλακα και έφτασε στον Τσακίρη ο οποίος προ κενής εστίας έχασε τεράστια ευκαιρία.


Στο 19′ ήρθε η σειρά του Βώλακα να απαντήσει.
Ο Σίγγος δοκίμασε φιλόδοξο σουτ το οποίο δεν ανησύχησε τον Χαραλαμπίδη.


Ο Πανδραμαϊκός απείλησε και πάλι όταν στο 22′ ο Αχαλινόπουλος εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή μεριά της περιοχής. 

Η μπάλα πέρασε από επιτιθέμενους και αμυντικούς, και η αναπήδηση της στο χορτάρι της έδωσε τροχιά τέτοια ώστε να καταλήξει λίγο αουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Παγκάκη.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε και η σημαντικότερη φάση του παιχνιδιού. 

Η ομάδα του Βώλακα βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, με Καρπιτσάρη και Τσαμπάζη να συνδυάζονται, ο τελευταίος να δίνει στον Σταμπουλή ο οποίος στο πλάγιο τετ α τετ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.


Το δεύτερο ημίχρονο 

Καλύτερος ρυθμός και πιο δυναμικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. 

Φυσικά το γεγονός του ότι δεν υπάρχει  παράταση πολλές φορές οδηγεί τους ποδοσφαιριστές να “πηγαίνουν” προς τα πέναλτι το παιχνίδι, στοιχείο που δεν συναντήθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς απο τις δυο ομάδες ήταν σαφές  ως προς το τι προσδοκούσαν από το παιχνίδι.


Η Δόξα Βώλακα έχασε την πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου στο 51′, όταν ο Καρπιτσάρης πέρασε κάθετα την μπάλα στο Στάϊκο, ο οποίος έστειλε την μπάλα ψηλά στο τετ-α-τετ με τον Χαραλαμπίδη


Στο 55′ ήρθε μια ακόμα καλή ευκαιρία από πλευράς Βώλακα, όταν ο Σταμπουλής εκτέλεσε στημένο στον χώρο του άξονα, με τον Χαραλαμπίδη να παραχωρεί δύσκολα κόρνερ...


Στο 66′ μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για την Δόξα Βώλακα, όταν ο Μουζενίτοβ που είχε περάσει σαν αλλαγή πέρασε πανέξυπνη κάθετη πάσα στον Στάϊκο, αυτός μπήκε στην περιοχή αλλά νικήθηκε αρχικά από τον Χαραλαμπίδη και στην συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί.


Η πρώτη υποψία ευκαιρίας για τον Πανδραμαϊκό ήρθε στο 81′, όταν σε αντεπίθεση ο Γουνατίδης σούταρε από μεγάλη απόσταση με το δεξί, ο Προκόπης Άρμεν έβαλε την κόντρα με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παγκάκη...


Το παιχνίδι ξεκίνησε να παίρνει ξέφρενο ρυθμό, και ο Πανδραμαϊκός συνέχισε να απειλεί, χάνοντας ευκαιρία από στημένη φάση. 


Στο 84′ το φάουλ σε πλεονεκτική θέση έξω από την περιοχή και προς τα αριστερά εκτέλεσε ο Κωνσταντίνιδης με πολύ δύναμη, με την μπάλα να καταλήγει λίγο εκτός από την συμβολή των δοκών του Παγκάκη.


Οι τελευταίες στιγμές του παιχνιδιού βρήκαν τις ομάδες να αλληλουεξουδετερώνονται και τις τελευταίες στιγμές να ανήκουν στον Βώλακα.


Στο 87′ ο Αλέξανδρος Άρμεν επωφελήθηκε μετά από διώξιμο του Μπαμπαλή με το κεφάλι, αλλά το εναέριο σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Χαραλαμπίδη...


Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 89′, όταν μετά από κόρνερ του για τον Βώλακα οι αμυντικοί του Πανδραμαϊκού έδιωξαν με την μπάλα να καταλήγει εκτός περιοχής στον Σέγγο.

 Αυτός έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ που βρήκε το αριστερό δοκάρι του Χαραλαμπίδη με την μπάλα να παίρνει κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά να περνά παράλληλα από την γραμμή του τέρματος, ξεγελώντας τους φιλάθλους της ομάδας που πανηγύριζαν στιγμιαία..


Τα πέναλτι 

Μετά την επιθετική “ανομβρία” το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. 

Σε μια διαδικασία που όλοι γνωρίζουν τι έχει καταφέρει η Δόξα Βώλακα. 

Η παράδοση για τους ακρίτες συνεχίστηκε, με τον Παγκάκη να δηλώνει και πάλι παρων χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του, και δείχνοντας πια πως είναι ειδικός στις αποκρούσεις  πέναλτι.

 Η σειρά των εκτελέσεων:

Στάϊκος 1-0
Καρασαββίδης1-1
Δράμπαλης 2-1
Τσακίρης 2-2
Καρπιτσάρης 3-2
Χατζηκυριάκου ΑΠΌΚΡΟΥΣΗ ΠΑΓΚΑΚΗ
Μουζενίτοφ 4-2
Κωνσταντινίδης 4-3
Άρμεν Αλέξανδρος 5-3

Mvp της αναμέτρησης μέσα από σχετική ψηφοφορία όπως ανακοινώθηκε από τα ηχεία που είχαν στηθεί στο γήπεδο της Νέας  Κρώμνης, αναδείχθηκε ο Νίκος Καρπιτσάρης


Πανδραμαϊκός(Γιώργος Λάλας):
Χαραλαμπίδης,Ζυρινίδης,Μπαμπαλής,Καρασαββίδης,Καμίδης,Πετρίδης(62′ Περσιανλής),Τσακίρης,Παπαδόπουλος 
Ν., Υψηλός(67′ Κωνσταντινίδης)Αχαλινόπουλος,Γουνατίδης(Χατζηκυριάκου)


Δόξα Βώλακα(Μπάμπης Καζεπίδης):
Παγκάκης,Κασσός(64′ Τολμαΐδης),Καρπιτσάρης,Άρμεν Πρ.(85′ Άρμεν   
Αλ.), Μποσκοψίου,Βασιλειάδης,Σίγγος,Δράμπαλης,Τσαμπάζης(64′ Μουζενίτοβ),Στάϊκος,Σταμπουλής(85′ Σέγγος)


Επιμέλεια : Κυριάκος Τσακιρίδης (sportdrama.gr)

photos : Γιώργος Μίρκου

ΠΑΟΠ Ν. Αμισσού - Ηρακλής Αμμουδιάς...LIVE STREAMING! (Μεγάλη Τετάρτη 1/5 , 17:00)

  Με την 2η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα  Μεγάλη Τετάρτη 1/5  το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου προς την  Γ΄Εθνικη Κατηγορία μεταξύ των πρωταθλητ...