ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Τσουκαρίτσκι – Ολυμπιακός 0-3 : με νέα ''τριάρα'' ...μπήκε στους ομίλους !

 Η Τσουκαρίτσκι αποδείχτηκε χαμηλό εμπόδιο, ο Ολυμπιακός μετά το «Καραϊσκάκης» τη φιλοδώρησε με τριάρα και στην έδρα της (0-3) και μπήκε πανηγυρικά στους ομίλους του Europa League.

Κυριάρχησε, νίκησε (ξανά), προκρίθηκε και... επέστρεψε!

Ο Ολυμπιακός άφησε οριστικά πίσω του το περσινό θλιβερό καλοκαίρι και πλέον μπαίνει και πάλι στη γνώριμη... κανονικότητα: σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και δείχνοντας έτοιμος να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα μέτωπα. 

Το βράδυ της Πέμπτης, η δεύτερη μεγάλη νίκη του (ΣΚΟΡ) επί της Τσουκαρίτσκι στο Λέσκοβατς για τα πλέι-οφ του Europa League, ήταν απλά το επιστέγασμα ενός μήνα κατά τον οποίο μετρά πλέον 5 νίκες και 1 ισοπαλία και ένα αποτέλεσμα που τον έστειλε πανηγυρικά στα γκρουπ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Εμφατική και πειστική συνολικά πρόκριση και κυρίαρχη εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στη Σερβία, με κορυφαίους τους Μπιέλ (1 γκολ, 1 ασίστ), Φορτούνη (1 ασίστ), Μασούρα (1 γκολ), Ρέτσο (1 γκολ) και Χέσε, χωρίς να υστερήσει κανείς. 

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έβγαλε και πάλι όλα τα χαρακτηριστικά που δουλεύονται φέτος,, δηλαδή την έντονη πίεση και την καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάθος σε όλες τις μονομαχίες, είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας, είχαν ξανά μεγάλη αποτελεσματικότητα στην τελική πάσα και την εκτέλεση, στοιχεία που τους έδωσαν την ευκαιρία να ελέγξουν από νωρίς το ματς και να δίνουν τον ρυθμό, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό, οργανωμένο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες και για ακόμη μεγαλύτερο σκορ, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει και το ότι ουδέποτε απειλήθηκε από τη σερβική ομάδα που έκανε την πρώτη της τελική στο 67ο λεπτό. Την Παρασκευή στις 14:00, οι Πειραιώτες μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στους ομίλους. 

Κυριάρχησε νωρίς, έδιωξε το όποιο άγχος με το 0-1

Όσον αφορά στην εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, μετά από ένα δεκάλεπτο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και με τον Ολυμπιακό να έχει αμέσως τη μπάλα στα πόδια, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που σταδιακά άρχισαν να κάνουν το γνωστό επί Μαρτίνεθ παιχνίδι τους και να πιέζουν για το 0-1 που θα καθάριζε οριστικά την πρόκριση. Στο 11ο λεπτό ήρθε η πρώτη απειλή, όταν μετά από ωραία επίθεση, ο Φορτούνης βρήκε τον Ελ Κααμπί στην περιοχή, αυτός σούταρε δυνατά όμως η μπάλα κόντραρε. Δύο λεπτά αργότερα, στο 13', ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Χέσε. Μετά από κόρνερ και διώξιμο της άμυνας, ο Φρέιρε έστρωσε τη μπάλα στον συμπατριώτη του που σούταρε δυνατά με το δεξί, η μπάλα βρήκε σε κεφάλι αμυντικού και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σαμούροβιτς. 

Με την ομάδα του Μαρτίνεθ να κάνει ήδη ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο, οι ευκαιρίες φάσεις συνεχίστηκαν με επόμενη αυτή του 21', όταν ο Μπιέλ εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, ο Σαμούροβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του και στη συνέχεια ο Μασούρας από κοντά σούταρε λίγο άουτ. Άουτ πέρασε και το σουτ που δοκίμασε ο Έλληνας εξτρέμ στο 29', ενώ το γκολ ήρθε τελικά ένα πεντάλεπτο αργότερα. Μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας, Βρουσάι και Μπιέλ συνδυάστηκαν στα δεξιά, ο Ισπανός πάτησε περιοχή, έκανε μια προσποίηση και άφησε τη μπάλα στον Μασούρα ο οποίος μετά από ένα κοντρόλ και δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 0-1. 

Η εικόνα αυτή της απόλυτης ερυθρόλευκης υπεροχής δεν άλλαζε, ούτε θα άλλαζε και ως το τέλος του ματς. 

Στο 37' ο Μπιέλ είχε μια χαμένη ευκαιρία με καλό σουτ που κόντραρε και πέρασε λίγο έξω, ενώ άουτ κατέληξε και το σουτ του Φορτούνη στο 42' υπό καλές προϋποθέσεις. 

Το 0-2 ήρθε στη φάση του 45', όταν Βρουσάι και Μπιέλ συνδυάστηκαν και πάλι στα δεξιά, ο Ισπανός απέφυγε έξοχα τον Ντρέζγκιτς και με σουτ στη γωνία νίκησε τον Σαμούροβιτς. 

Το στατιστικό του ημιχρόνου έδειχνε 0-10 τελικές και κατοχή 30-70 για τον Ολυμπιακό...

Με το 0-2 στην πλάτη και συνολικό σκορ... απλησίαστο, η Τσουκαρίτσκι βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας ουσιαστικά παρατήσει το ματς. 

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του συνέχισε να παίζει επίθεση και να παίζει για να ευχαριστήσει τον κόσμου του.

 Το 0-3 ήρθε γρήγορα στην επανάληψη και συγκεκριμένα το 53ο λεπτό. 

Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Παναγιώτης Ρέτσος αυτή τη φορά νίκησε τον Σαμούροβιτς με ωραία γυριστή κεφαλιά, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού. 

Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές από τους δύο προπονητές και επίσης πολλές ακόμη ευκαιρίες για πολύ μεγαλύτερο σκορ από αυτό το 0-3. 

Στο 64' ο Μπιέλ είχε σουτ λίγο άουτ μετά από πάσα του Ελ Αραμπί στην αντεπίθεση, στο 71' η κεφαλιά του Μαροκινού πέρασε άουτ, όπως και αυτή του 81' έπειτα από κλέψιμο και σέντρα του Χέσε. 

Στον ίδιο ρυθμό και το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να χάνει διπλή ευκαιρία στο 84' με Βρουσάι και Ελ Αραμπί, ενώ στο 87' ο Σαμούροβιτς έβγαλε του σουτ του Μπιέλ. 

Ο Ισπανός είδε το σουτ που δοκίμασε στο 91' να κοντράρει και στο 92', στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ελ Αραμπί είχε γυριστό άουτ. 

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό πανηγυρικά στους ομίλους με μια ακόμη εμφατική εμφάνιση, με τελικές 20-1 υπέρ του και μια ακόμη «τριάρα» για φέτος.


Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Τσουκαρίτσκι (Ιγκόρ Μάτιτς):
 Σαμούροβιτς, Ντρέζγκιτς (81' Σεραφίμοβιτς), Σούμποτιτς, Στεβάνοβιτς, Νίκτσεβιτς, Μιλαντίνοβιτς (64' Αλίνβι), Σισοκό, Στάνκοβιτς (77' Κόβατς), Τόσιτς, Γιάνκοβιτς (46' Ζε Μάριο), Ιβάνοβιτς (78' Οβούσου).


Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ):
Πασχαλάκης, Ροντινέι, Φρέιρε, Ρέτσος (57' Πορόσο), Βρουσάι, Χέσε, Μ.Καμαρά (46' Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (57' Σκάρπα), Μπιέλ, Μασούρας (68' Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (46' Ελ Αραμπί).

Α΄ΕΠΣ Δράμας 2023-24 (αφιέρωμα μέρος 4ο) : η βαθμολογία σε 1ο και 2ο γύρο!

  Αφιερωμάτων συνέχεια στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Δράμας 2023-24 που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και στο τρίτο (4ο) μέρος θα ασχοληθούμε με...