ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Europa League : η κλήρωση των play-offs !

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των play-offs στο Γιουρόπα Λίγκ με την συμμετοχή του Ολυμπιακού ...αλλά και της ΑΕΚ την οποία απεύχομαστε να δούμε σε αυτήν την διοργάνωση και να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λίγκ !

Ανοικτός και στρωμένος ο δρόμος του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Europa League, σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκενκ. 

Με Τσουκαρίτσκι οι ερυθρόλευκοι, στις 24 Αυγούστου στο Φάληρο το πρώτο ματς και μια εβδομάδα μετά στο Βελιγράδι ο επαναληπτικός.

 Δύσκολη κλήρωση για την ΑΕΚ, η οποία αν αποκλειστεί από την Ντιναμό θα παίξει με τον χαμένο του Κοπεγχάγη-Σπάρτα Πράγας, με πρώτο ματς στην «Αγία Σοφία».

Από την πρώτη στιγμή το ζητούμενο ήταν ένα: 

Να μην βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού ο Άγιαξ, και όποιος ήθελε ας έρθει… 

Εντέλει, οι ερυθρόλευκοι έχουν μια ιδανική κλήρωση στο δρόμο για τους ομίλους του Europa League, σε περίπτωση που ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γκεντ. 

Η πρωτάρα Τσουκαρίτσκι, η οποία δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα είναι το τελικό εμπόδιο για την ελληνική ομάδα, με το πρώτο ματς στις 24 Αυγούστου στο Στάδιο Καραϊσκάκη και τον επαναληπτικό μια εβδομάδα αργότερα στο μικρό (χωρητικότητα 4.000 οπαδών) στάδιο Τσουκαρίτσκι.

Όσο τυχερός στάθηκε ο Ολυμπιακός στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League, τόσο άτυχη μπορεί να αισθάνεται η ΑΕΚ, αφού έπεσε πάνω σε ένα από τα ζευγάρια που σίγουρα θα ήθελε να αποφύγει. 

Η Ένωση θα αντιμετωπίσει χαμένο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, δηλαδή του γύρου στον οποίο και η ίδια συμμετέχει και πέφτει πάνω στο ζευγάρι της Κοπεγχάγης με την Σπάρτα Πράγας. 

Δύο ομάδες αρκετά ισχυρές και με ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους – όπως άλλωστε και η ΑΕΚ αν αποκλειστεί από την Ντιναμό – δε θα θέλουν να μείνουν εκτός ομίλων Europa League. 

Πρώτο ματς στην Αθήνα και για την ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια (τα ματς διεξάγονται 24 και 31 Αυγούστου):

Σλάβια Πράγας ή Ντνίπρο- Ζόρια

Ολυμπιακός ή Γκενκ-Τσουκαρίτσκι

Ούνιο Ζεν Ζιλουάζ-Λουγκάνο

Αστάνα ή Λουντογκόρετς-Άγιαξ

Ζαλγκίρις Βίλνιους ή Χάκεν- Αμπερντίν

Λίντσερ-Ζρίνσκι ή Μπρέινταμπλικ

Κλάκσβικ ή Μόλντε-Σερίφ Τιρασπόλ ή Μπάτε Μπορίσοφ

Ολίμπια Λιουμπλιάνας ή Γαλατασαράι- Κάραμπαγκ ή Ελσίνκι

Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Μακάμπι Χάιφα- Ρακόβ ή Άρης Λεμεσού

ΑΕΚ ή Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Κοπεγχάγη ή Σπάρτα Πράγας

Μέγας Αλέξ. Ξηροποτάμου : με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά ακαδημιών των ''κυανόλευκων''!

 Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο το 8ο ετήσιο τουρνουά που διοργάνωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροποτάμ...