ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Ολυμπιακός – Τσουκαρίτσκι 3-1 : πάει στην Σερβία για να ''σφραγίσει'' τους ομίλους !

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος, καθάρισε σε ένα ημίχρονο την Τσουκαρίτσκι και με το 3-1 πάει στη ρεβάνς της Σερβίας για την τυπική επισφράγιση της πρόκρισης στα γκρουπ του Europa League.

 Ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός «καθάρισε» 3-1 την σερβική Τσουκαρίτσκι στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα πλέι-οφ του Europa League, εξασφαλίζοντας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την παρουσία του στη φάση των ομίλων πριν τη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο Λέσκοβατς (31/8, 21:00).

 Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο όλα όσα προσπαθεί να περάσει φέτος ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην ομάδα του, με αποτελεσματική και γρήγορη κυκλοφορία, με τρομερό πρέσινγκ από όλη την ομάδα και ωραίους επιθετικούς αυτοματισμούς, είτε απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, είτε στον κενό χώρο.

 Έτσι οι Πειραιώτες κυριάρχησαν πλήρως σε όλες τις γραμμές, έμειναν, προσηλωμένοι στο πλάνο, με όρεξη, με πάθος, καθαρό μυαλό και αποτελεσματικότητα. 

Δύο γκολ ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί (3' 40') που άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα των Πειραιωτών, ένα γκολ και μία ασίστ ο κορυφαίος του αγώνα, Κώστας Φορτούνης, μία ασίστ ο επίσης πολύ καλός για ένα ακόμη ματς, Μαντί Καμαρά. 

Πρακτικά κανείς δεν υστέρησε από πλευράς Πειραιωτών, ενώ το ντεμπούτο τους έκαναν Σαντιάγκο Χέσε και Τζάκσον Πορόζο που μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο. 

Το γκολ των Σέρβων στις καθυστερήσεις δεν... χρειαζόταν, προφανώς, ωστόσο ελάχιστη σημασία θα παίξει στην οικονομία της πρόκρισης, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στη Σερβία σε μια βδομάδα για να σφραγίσει το εισιτήριο για τα γκρουπ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.


Το τέλειο τέταρτο και... τέλος

Όσον αφορά στην εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, από το πρώτο τέταρτο κιόλας ο Ολυμπιακός δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην άπειρη σερβική ομάδα, κάνοντας ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά ξεκινήματα της ιστορίας του. 

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ιδανικό «μπάσιμο» στο ματς και ως προς τη συνολική εικόνα τους και φυσικά ως προς την ουσία -το αποτέλεσμα. Μόλις στην πρώτη τους φάση στο παιχνίδι, στο 3ο λεπτό, οι Πειραιώτες ξεκλείδωσαν το ματς με το 1-0. 

Μια έξοχη σέντρα του Βρουσάι από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Μασούρα, ο Σαμούροβιτς απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά-ψαράκι του Έλληνα εξτρέμ, όμως ο Ελ Κααμπί πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε από κοντά με το αριστερό, ανοίγοντας λογαριασμό με τα «ερυθρόλευκα». 

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαροκινός είχε δοκάρι όταν δοκίμασε μια σέντρα σουτ με το εξωτερικό φάλτσο από τα δεξιά, ενώ στα σώματα σταμάτησαν τα σουτ των Φορτούνη και Καμαρά στην εξέλιξη της φάσης. 

Ο Σαμούροβιτς μπλόκαρε το σουτ του Μασούρα στο 9', ενώ στο 15' ήρθε και το 2-0 που ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς για τον Ολυμπιακό, με μια ακόμη ωραία ομαδική προσπάθεια. 

Από καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Φορτούνης υποδέχθηκε μπαλιά του Καμαρά στην περιοχή και με ένα τρομερό δεξί βολέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σαμούροβιτς. 

Για λίγα λεπτά μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε -μάλλον λογικά- αφού ούτως η άλλως υπήρξαν και κάποιες διακοπές στο ματς, ενώ και ο Ολυμπιακός ασυναίσθητα ίσως άφησε λίγο το πόδι από το γκάζι. 


Το 3-0 και φινάλε στην... πρόκριση

Μετά το μισάωρο πάντως, οι Πειραιώτες ανέβηκαν και πάλι και ενώ κυριαρχούσαν πλήρως, άρχισαν ξανά να φτιάχνουν φάσεις για ένα τρίτο γκολ που λογικά θα καθάριζε και οριστικά το παιχνίδι -και πιθανώς την πρόκριση. 

Στο 31' νέα προσπάθεια του Φορτούνη από αριστερά, έκανε το γύρισμα, ο Ελ Κααμπί έκανε την προβολή αλλά ο Σαμούροβιτς μάζεψε δύσκολα και κράτησε το 2-0, ενώ στο 35' ήρθε η πρώτη μόλις φάση των Σέρβων, με επέμβαση του Πασχαλάκη σε κεφαλιά του Σούμποτιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ. 

Τελικά, το 3-0 δεν άργησε να έρθει, πριν το ημίχρονο και στο 40ο λεπτό. 

Μετά από κόρνερ από τα δεξιά, ο ο Φορτούνης έκανε ένα γλυκό γέμισμα από το ύψος της περιοχής, ο Ελ Κααμπί ξεμαρκαρίστηκε και με ωραία κεφαλιά έγραψε το 3-0. 

Οι προσπάθειες των Στάνκοβιτς και Μπιέλ πέρασαν λίγο άουτ στα επόμενα λεπτά, το 3-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Έχασε φάσεις, έκανε συντήρηση, το 3-1 δεν αλλάζει κάτι...

Στο δεύτερο ημίχρονο, με την εικόνα των δύο ομάδων, ελάχιστα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν, ακόμη και μετά τις αρκετές αλλαγές των δύο προπονητών. 

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν εύκολα τον έλεγχο όλων όσων συνέβαιναν, διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα και τις δυνάμεις τους και θα έκλειναν το ματς με αυτό το σημαντικό «εφόδιο» του 3-0 για τη ρεβάνς, εάν δεν υπήρχε η μία ουσιαστικά στιγμή αδράνειας στο τέλος, όταν η Τσουκαρίτσκι βρήκε τη μείωση του σκορ στο τελικό 3-1. 

Στο 49' ακυρώθηκε γκολ του Μαντί μέσω VAR για χέρι (σ.σ. είχε ακυρωθεί και ένα του Μασούρα στο 6ο λεπτό ως οφσάιντ), ενώ στο 52' οι Σέρβοι απείλησαν με μια προβολή άουτ του Ιβάνοβιτς. Στο 56' το πλασέ του Μπιέλ πέρασε λίγο άουτ, στο 59' ο Σαμούροβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά απευθείας φάουλ του Φορτούνη, ενώ δύο ακόμη σημαντικές ευκαιρίες χάθηκαν για το 4-0 στο 74' και το 76'. 

Αμφότερες προέκυψαν και πάλι από πολύ καλούς επιθετικούς συνδυασμούς των «ερυθρόλευκων», η πρώτη μετά από συνεργασία στα δεξιά μεταξύ Σκάρπα και Φορτούνη, με τον Μπιέλ να πλασάρει με το δεξί από πλεονεκτική θέση στην περιοχή, ελάχιστα άουτ. 

Ο Ισπανός ήταν ο εκτελεστής και στη δεύτερη, μετά από μπαλιά του Φορτούνη στην κόντρα, με τον Σαμούροβιτς να αποκρούει αυτή τη φορά. 

Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μπλόκαρε και το σουτ του Φορτούνη στο 90', ενώ στις καθυστερήσεις (90+3') ο Νίκσεβιτς έκανε ωραία κίνηση και σέντρα από δεξιά, με την μπάλα να χτυπά στο σώμα του Μιλαντίνοβιτς και να καταλήγει στα δίχτυα, για το 3-1, με αρκετή δόση τύχης. 

Τίποτα δεν αλλάζει φυσικά ως προς την ουσία, αφού ο Ολυμπιακός είναι μια εμφανώς καλύτερη ομάδα από την Τσουκαρίτσκι και σε μια βδομάδα πλέον πάει στη Σερβία για να σφραγίσει τυπικά το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League!


Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ ):
Πασχαλάκης, Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσος (70' Πορόζο), Βρουσάι, Ιμπόρα, Μ. Καμαρά (59' Χέσε), Φορτούνης, Μπιέλ (83' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (59' Σκάρπα), Ελ Κααμπί (70' Ελ Αραμπί).

Τσουκαρίτσκι (Ιγκόρ Μάτιτς):
Σαμούροβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς, Στεβάνοβιτς, Τόσιτς, Κόβατς (46' Ντότσιτς), Σισικό, Στάνκοβιτς (69' Μιλαντίνοβιτς), Ρόγκαν (46' Νίκτσεβιτς), Ιβάνοβιτς (86' Γκόμες), Εντιαγέ (46' Γιάνκοβιτς).

Μέγας Αλέξ. Ξηροποτάμου : με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά ακαδημιών των ''κυανόλευκων''!

 Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο το 8ο ετήσιο τουρνουά που διοργάνωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροποτάμ...