ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Γκενκ - Ολυμπιακός 1-1 : στο φινάλε τον έστειλε στην Σερβία ο Αλεξανδρόπουλος!

(X)ρυσή ισοπαλία απέσπασε στο φινάλε του αγώνα στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Γκενκ χάρη στο τέρμα του Αλεξανδρόπουλου για την 3η προκριματική φάση του Γιουρόπα Λίγκ και έτσι τώρα οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την σερβική Τσουκαρίτσκι !

 Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα του λεπτά στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησε να πιέσει ψηλά. 

Όσο περνούσε η ώρα όμως και η Γκενκ βρήκε ρυθμό και δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να είναι επικίνδυνοι. 

Η πρώτη καλή στιγμή για την Γκενκ ήρθε στο 24ο λεπτό, με τον Αζιζ να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Πασχαλάκη

Στη συνέχεια, η Γκενκ κέρδισε πέναλτι με τον Πέιντσιλ να πατά στην περιοχή και τον Φρέιρε να τον ανατρέπει με το πόδι.

Ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής ανέλαβε την εκτέλεσή του με τον Πασχαλάκη να αποκρούει. Μετά από εξέταση VAR όμως, διαπιστώθηκε πως ο Έλληνας κίπερ δεν πατούσε στη γραμμή και έτσι δόθηκε επανάληψη με τον ίδιο παίκτη να εκτελεί ξανά και αυτή τη φορά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1:0. 

Μετά το γκολ που δέχθηκαν, οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα χωρίς όμως να δημιουργήσουν σημαντικές προϋποθέσεις για γκολ, με το 1:0 να διατηρείται έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Η Γκενκ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και με το καλησπέρα απείλησε την εστία του Ολυμπιακού

Ο Ελ Κχανούς επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στη συνέχεια, ο Ρόντινει έκοψε σωτήρια τον Σορ

Τα αίματα… άναψαν στη συνέχεια, με τον Πέιντσιλ να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από κλωτσιά στον Κίνι για φάουλ που του έκανε το Ισπανός και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλησε να… φρεσκάρει την ομάδα του, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μπιέλ και Ελ Αραμπί αντί των Μασούρα και Ελ Κααμπί, με τον Ολυμπιακό να παίρνει αυτοπεποίθηση. 

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ανέβασε ρυθμό και απείλησε αρχικά στο 71ο λεπτό με τον Ιμπόρα να επιχειρεί το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον τερματοφύλακα των Βέλγων να λέει όχι.

Στη συνέχεια, ο Αλεξανδρόπουλος, τροφοδότησε τον Μπιέλ που επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή με τον κίπερ της Γκενκ να μην ανησυχεί, ενώ ένα ακόμη σουτ του Ισπανού πέρασε κόρνερ. 

Στα τελευταία λεπτά, οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν σαφώς πιο βελτιωμένοι, προσπαθώντας να τελειώσουν το παιχνίδι, αποφεύγοντας την παράταση. 

Στο 90+1 ο Μπιέλ έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση όμως το σουτ του απέκρουσε ο Βάντερβουρντ.

 Στο 90+5 ο Αλεξανδρόπουλος μετά από εξαιρετική ενέργεια, πίεσε, κέρδισε τη μπάλα, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1:1, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στα πλει οφ του Europa League, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι.


Γκενκ:
Βάντερβουρντ, Μουνιόθ, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγιέμπε (90+10 Ογιέν), Κουατάρα, Χροσόφσκι (90+10 Τολού), Φαντέρα (70′ Γκαλάρθα), Ελ Χανούς, Πέιντσιλ, Σορ (90′ Μπαα)


Ολυμπιακός:
Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (80′ Βρουσάι), Καρβάλιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (90+10 Ντόη), Μασούρας (68′ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (68′ Ελ Αραμπί).

Μέγας Αλέξ. Ξηροποτάμου : με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά ακαδημιών των ''κυανόλευκων''!

 Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο το 8ο ετήσιο τουρνουά που διοργάνωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροποτάμ...