ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Άρης - Ντιναμό Κιέβου 1-0 : Δίκαιη νίκη και… μεγάλη ευκαιρία!

 Ο Άρης πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, υπέταξε τη Ντιναμό Κιέβου με 1-0 και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς για το ζευγάρι του τρίτου προκριματικού του Europa Conference League.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν -με διαφορά- η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι. 

Μάλιστα, η αλήθεια είναι πως το τελικό σκορ δεν απεικονίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, μιας και θα μπορούσε εύκολα να μπει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ. 

Έστω κι έτσι όμως, θα ξεκινήσουν από θέση… οδηγού στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (10/08) στο Βουκουρέστι

“Χρυσός” σκόρερ ο Πάλμα στο 69′ με εκτέλεση πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν ένα… απροσδόκητα καλό πρόσωπο στα πρώτα λεπτά, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και βάζοντας δύσκολα στους αντιπάλους τους. 

Δεν άργησαν να έρθουν και οι ευκαιρίες, με καμία εξ αυτών να μην αγχώνει τον Μπούσκαν

Δεν ίσχυσε το ίδιο και στο 24′, όταν ο Κάρλσον βρέθηκε σε θέση βολή μετά από μία λάθος απομάκρυνση, αλλά το σουτ του κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

 Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ στην πρώτη καλή φάση που είχαν στο ματς, όταν ο Γιαρμολένκο σούταρε στο 44′ αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μισό, με τον Άρη να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο. 

Στο 65′, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν κοντά στο να σκοράρουν, όμως ο Νταρίντα νικήθηκε από τον Μπούσκαν σε κεφαλιά από πολύ κοντά, μετά από σέντρα του Μορόν από τα αριστερά.

 Δύο λεπτά αργότερα, ο Φαμπιάνο κέρδισε πέναλτι. 

Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Πάλμα και παρ’ ότι για λίγο αγχώθηκε λόγω της προσπάθειας του αντίπαλου πορτιέρε, εν τέλει είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. 

Στο 75′ οι Ουκρανοί πλησίασαν στην ισοφάριση, αλλά ο Σαπαρένκο αστόχησε από ευνοϊκή θέση. 

Στο 89′ ο Γιαρμολένκο είχε μία τρομερή στιγμή, αλλά το εξαιρετικό του σουτ σταμάτησε στα χέρια του Κουέστα που απομάκρυνε εντυπωσιακά. 

Στο 90’+4′ χάθηκε μία σπουδαία ευκαιρία για το 2:0 του Άρη, όταν ο Μπούσκαν σταμάτησε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Μενέντεζ από το γύρισμα του Μορόν.

Άρης (Απόστολος Τερζής): 
Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Τζούρασεκ (58′ Ρουπ), Ζούλς, Νταρίντα (82′ Πάβισιτς), Κάρλσον (58′ Μενέντεζ), Πάλμα (76′ Ματαρίτα), Μορόν.

Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου):
 Μπούσκαν, Τίμχικ, Ποπόβ, Σιρότα, Ντουμπίνκοκ, Καμπάεβ (82′ Βολόσιν), Σαπαρένκο (81′ Σεπέλεφ), Σίντορτσουκ (82′ Μπράζκο), Γιαρμολένκο, Μπουγιάλσκι, Μπενίτο.

Α.Ε. Αμπελοκήπων : νέος υπεύθυνος των ακαδημιών ο Λουκάς Αποστολίδης!

Με τον Λουκά Αποστολίδη στο ''τιμόνι'' των ακαδημιών θα πορευθεί την νέα αγωνιστική περίοδο 2024-25 , η Α.Ε. Αμπελοκήπων ! Α...