ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Α.Ε. Αμπελοκήπων - Δόξα Δράμας 0-3 : φιλική νίκη των ''Μαυραετών'' !

 Τρίτο φιλικό παιχνίδι, το πρώτο εκτός έδρας και με αντίπαλο ελληνική ομάδα και για τους «Μαυραετούς» το τελικό νικηφόρο 3-0 σίγουρα περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς αυτό που προέχει είναι η εμφάνιση συνολικά της ομάδας και ατομικά του καθένα από τους 23 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Μάριος Παναγιώτου.

Αναμφισβήτητα τα σημεία κόπωσης είναι ότι πιο φυσιολογικό μπορεί να παρουσιάσει μια ομάδα που προετοιμάζεται για ένα πρωτάθλημα που ξεκινάει μετά από 17 μέρες και η σημερινή Δόξα είχε πολλά τέτοια σημάδια.

Το σχήμα που ξεκίνησε παρουσίασε αδυναμίες κατά κύριο λόγο στην αμυντική διάταξη. Η ομάδα των Αμπελοκήπων που έδειξε ξεκάθαρα ότι θα πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣΔ, παρουσίασε δυσκολίες στην τελική προσπάθεια και μαζί με την καλή παρουσία του Άγγελου Μπεζυρτζή κάτω από τα δοκάρια της Δόξας ήταν οι λόγοι που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά το προβάδισμα στο σκορ των φιλοξενούμενων το οποίο έγινε στο 12’ για τα υπόλοιπα αγωνιστικά λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές ξεκίνησαν από το 46’ και ολοκληρώθηκαν στο 74’ με 12 ακόμη παίκτες να παίρνουν αγωνιστικό χρόνο και ευκαιρία να δείξουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Παρότι και ο Βαλεντίνος Τεγξίζογλου από την πλευρά του έκανε εννέα αλλαγές, η εικόνα της Δόξας είχε περισσότερη βελτίωση. Λιγότερες τελικές από τον αντίπαλο σε σχέση με το πρώτο μέρος και μεγαλύτερη επιθετική αποτελεσματικότητα αφού μόλις στο 49’ ο νεοεισελθείς Χατζηδημητρίου πέτυχε το 0-2. Αμέσως μετά η άτυχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρατσιάνη δεν ανέβασε τον δείκτη του σκορ.

Ένα θεαματικό ανάποδο ψαλίδι του Χατζηδημητρίου που αν κατέληγε στα αντίπαλα δίχτυα θα ήταν ένα «κινηματογραφικό» γκολ, ήταν από τις λίγες τελικές του δευτέρου ημιχρόνου. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 82’ από μια ατομική προσπάθεια του Κοντογιάννη που μπήκε σαν αλλαγή δώδεκα λεπτά νωρίτερα.

Σαν τελικό αποτέλεσμα το 0-3 ακούγεται καλό αλλά μένει έξω από το κάδρο της προετοιμασίας των «μαυραετών» που συνεχίζουν να ψάχνουν για ενισχύσεις και συνολική βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας τους.

Φυσικά και τα μόλις τρία φιλικά, όλα σε συνθήκες έντονης ζέστης, δεν μπορούν να δώσουν ασφαλή συμπεράσματα παρά κάποια πρώτα δείγματα γραφής.


Ντιμιτάρ Ατανάσοφ

Ο 24χρονος (26-04-99) επιθετικός έδωσε πολύ καλά στοιχεία στο σημερινό παιχνίδι πέτυχε το πρώτο γκολ και έδωσε την ασίστ από αριστερά στον Χατζηδημητρίου για το δεύτερο γκολ. Γεννήθηκε στη Σόφια και αγωνίζονταν στη Rilski Sportist  έχοντας παίξει ήδη τέσσερα παιχνίδια στο βουλγαρικό πρωτάθλημα. 

Ο Ατανάσοφ ήταν εδώ και μέρες στο στόχαστρο των διοικούντων της Δόξας και καθώς όλα πήγαν καλά στις συνομιλίες των δύο πλευρών, ο παίκτης θεωρείται ήδη μέρος του έμψυχου υλικού των «μαυραετών».


Τα γκολ

Στο 12’ Ρούτσης και Κόντος συνδυάστηκαν και η μπάλα έφτασε στον Ατανάσοφ που με θεαματικό τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα του Κανάκη.


Στο 49′ ο Βούλγαρος Ατανάσοφ έκανε σέντρα από αριστερά και μέσα από τη μικρή περιοχή με πλασέ ο Χατζηδημητρίου έκανε το 0-2.


Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπρατσιάνη εκτέλεσε πέναλτι σημαδεύοντας το δοκάρι της αντίπαλης εστίας για να φύγει η μπάλα άουτ.


Στο 82’ ο Κοντογιάννης με ατομική προσπάθεια από τη δεξιά πλευρά βγήκε απέναντι στον Χαλκίδη και με δυνατό σουτ έκανε το 0-3


Διαιτητής: Γκαϊτατζής / Μποϊτσιος – Γκαϊτατζή.



ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Βαλεντίνος Τεγξίζογλου) Κανάκης (50’Χαλκίδης),  Αλλά (65’ Χριστοφορίδης), Καραγιαννίδης (60’ Παπαδόπουλος Κ.), Κυσσίδης Κ. (80’ Αμπατζόγλου), Βασιλειάδης (70’ Κασαπίδης), Κυσισιδης Θαν. (65’ Χασιλίδης), Τέλλος (62’ Παπαδόπουλος Β.), Μουρατίδης (70’ Λαζαριδης), Τζανής (55’ Τσερκέζος), Καραγκιοζίδης,  Λουκοβιτης.


ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάριος Παναγιώτου): Μπεζυρτζής (46’ Ηλιάδης), Μπλιός (74’ Ευθυμιάδης), Γαλόπουλος (60’ Σουβλέρης), Χατζηκούρτης (46’ Ναουμίδης), Παπαϊωάννου (74’ Στάικος), Περσίδης (68’ Κοτζαμανης), Ρούτσης (68’ Γεωργιάδης), Ατανάσοφ (60’ Κυριακίδης Στ.), Μπρατσιάνη (60’ Ελευθεριάδης), Παπαδόπουλος (70’ Κοντογιαννης), Κόντος (46’ Χατζηδημητρίου, 84’ Κυριακίδης).


*Η ακύρωση του τουρνουά στην Καλλίφυτο οδήγησε τους διοικούντες της Δόξας στην αναζήτηση αντιπάλου για το Σάββατο με αρκετά πιθανή την περίπτωση του Ηρακλή.


Επιμέλεια : Κυριάκος Τσακιρίδης (sportdrama.gr)


Παρακάτω δείτε φωτορεπορταζ μέσα απο τον φακό της καλής φίλης Χριστίνας Γεωργιαδου την οποία ευχαριστούμε θερμά για το φωτογραφικό υλικό.














ΕΠΣ Δράμας : πρωταθλητής Κ14 ο Αίαντας Δράμας!

 Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 18/5 η αγωνιστική περιόδος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Δράμας και μετά την Δόξα Πετρούσας πο...