ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Panathinaikos και πάλι με τριάρα και γκολάρες!

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του τριφυλλιού ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός θα ακούγεται πλέον ξανά με υπερηφάνεια από τα εκατομμύρια των φίλων του συλλόγου, στα πέρατα της γηραιάς Ηπείρου! 

Ενας απολαυστικός Παναθηναϊκός έστησε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πάρτι, έκανε φύλλο και φτερό την Ντνίπρο στο Κόσιτσε της Σλοβακίας συντρίβοντάς την με 3-1 και επιστρέφει «αγριεμένος»στους ευρωπαϊκούς ομίλους για πρώτη φορά μετά το 2016. 

Εχοντας στο τσεπάκι του τη μίνιμουμ συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ και διεκδικώντας ένα μικρό θαύμα απέναντι στη Μαρσέιγ της παρέας του Ομπαμεγιάνγκ, του Γεντουτζί και του Κοντονγκμπιά. 

Ο αρχιτέκτονας της εμφατικής επιστροφής του Παναθηναϊκού στην κανονικότητα, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έκανε την έκπληξη και παρέταξε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού όλα τα μεσοεπιθετικά του όπλα, ξεκινώντας τον Τόνι Βιλένα στο αρχικό σχήμα, μαζί με Τζούρισιτς και Μπερνάρ. 

Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν, ο Πέρεθ το 6άρι με τους Βιλένα και Τζούρισιτς εσωτερικούς μέσους, οι Παλάσιος και Μπερνάρ ήταν στα δύο άκρα και ο Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης. 

Ο Σέρβος προπονητής χτύπησε από την αριστερή πλευρά, με τον Χουάνκαρ να παίρνει πλάτος και τον Μπερνάρ να κλίνει προς τα μέσα, την ίδια στιγμή που τόσο ο Βιλένα όσο και ο Τζούρισιτς έδεναν αρμονικά τις γραμμές δημιουργώντας υπεραριθμίες. 

Οι Ουκρανοί στηρίχθηκαν στη δύναμη και απειλούσαν μόνο όταν η μπάλα βρισκόταν στον αέρα και σε καταστάσεις επιθετικού τρανζίσιον, με συνέπεια το τριφύλλι να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού από το ξεκίνημα. 

Η προειδοποίηση ήρθε στο 8’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα ο Μπερνάρ υποδέχτηκε θαυμάσια τη μπάλα και άλλαξε υποδειγματικά το παιχνίδι προς τον Χουάνκαρ στα αριστερά. 

Ο Ισπανός φουλ μπακ πέρασε θαυμάσια τον αντίπαλό του και ο Σπόραρ που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με αριστερό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα (0-1), προκαλώντας ντελίριο στην πράσινη εξέδρα που είχε μετατρέψει σε… Λεωφόρο το Κόσιτσε. 

Ο Σλοβένος μάλλον… κρατούσε την επιστροφή του στα γκολ στα επίσημα ματς και δη σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της φετινής σεζόν. 

Το μόνο αρνητικό για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο τραυματισμός του Σένκεφελντ στο 20’ (θλάση στον δεξιό δικέφαλο) που έγινε αναγκαστική αλλαγή τέσσερα λεπτά αργότερα. 

Με τον Γεβντάι να κολυμπάει εσπευσμένα στα βαθιά πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και το τριφύλλι παρότι βρίσκεται μόλις δέκα ημέρες στο σύλλογο. 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντνίπρο μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα και απείλησε στο 50’ με τον Σαράπι και στο 52’ με τον Ντόβμπικ, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απόλεσε μοναδική ευκαιρία στο 59’. 

Ο Σπόραρ έκανε τρομερή ενέργεια στο τρανζίσιον μετά από κλέψιμο του Βιλένα και του σέρβιρε έτοιμο γκολ, αλλά ο Ολλανδός άσος δεν βρήκε καλά τη μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής και την έστειλε άουτ. 

Ωσπου στο 74’ οι πράσινοι έκρυψαν τη μπάλα, με τον Βέρμπιτς να βρίσκει θαυμάσια τον Χουάνκαρ που έκανε παράλληλο γύρισμα στον Τζούρισιτς που με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ουκρανού τερματοφύλακα, διαμορφώνοντας το 0-2 μέσα σε πανδαιμόνιο!  

Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και το κερασάκι στην τούρτα (0-3) έβαλε στο 84’ ο Ιωαννίδης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο εξαιρετικός Χουάνκαρ. 
Η Ντνίπρο απλώς μείωσε σε 1-3 με τον Καπριένκο στο 90’. 


ΝΤΝΙΠΡΟ (Ολεξάντρ Κούτσερ): 
Κιναρέικιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (62’ Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς, Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Χουτσούλιακ, Ρουμπσίνσκι, Τρετιακόφ (61’ Αντάμιουκ), Ντόβμπικ.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): 
Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (24’ λ.τ. Γεβντάι), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τζούρισιτς (78’ Μαντσίνι), Πέρεθ, Βιλένα (70’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (70’ Βέρμπιτς).