ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Με το ''δεξί'' μπήκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Νέων η Ελλάδα (31-22 την Σαουδική Αραβία) !

 Με το δεξί μπήκε η Εθνική μας ομάδα των Νέων στο 24ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε της Σαουδικής Αραβίας με 31-22 στην πρεμιέρα.

Αυτή η νίκη έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία αναφορικά με την πρόκριση στους «16», καθώς πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται ουσιαστικά μία νίκη επί της Κούβας, το απόγευμα της Τετάρτης (21/6-18:00) για να πάρει το εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Μπροστά στο ελληνικό κοινό, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», η Εθνική μας μπήκε αγχωμένα στο ξεκίνημα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-6 στο 10’, ενώ ο τερματοφύλακας Abualwah, ο οποίος σταμάτησε πέντε φορές τους Έλληνες διεθνείς. 

Σταδιακά, η ελληνική ομάδα βρήκε λύσεις, ο Δημήτρης Μπαμπατζανίδης βελτίωσε την αποτελεσματικότητά του στην εστία, σε συνδυασμό με την πιο επιθετική άμυνα των διεθνών και στο 17’ η Εθνική πήρε προβάδισμα με 8-7, μετά από δύο συνεχόμενα γκολ του Παπαγιάννη.

Με τον Θανάση Παπάζογλου να αναλαμβάνει δράση με τρία συνεχόμενα τέρματα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξέφυγε με 12-9 στο 25’. 

Με το momentum υπέρ των διεθνών και τον Μπαμπατζανίδη να «χτίζει τείχος» στο τέρμα η Εθνική έφτασε στο +5 (15-10) με το φινάλε του πρώτου μέρους, δείχνοντας ότι ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση.

Με κεκτημένη ταχύτητα και παρά το γεγονός ότι έπαιξε για σχεδόν 4 λεπτά με παίκτη λιγότερο η Εθνική αύξησε τη διαφορά σε 19-12 στο 37’. 

Οι Σαουδάραβες δεν απείλησαν την ελληνική ομάδα, που προοδευτικά άνοιγε την ψαλίδα και προηγήθηκε με 26-17 στο 52’. 

H νίκη ήρθε με 31-22 και τον Αχιλλέα Τόσκα, που σκόραρε τέσσερα τέρματα σε έξι προσπάθειες να αναδεικνύεται MVP του αγώνα.

Ελλάδα (Γεωργιάδης): Μπαμπατζανίδης (12 αποκρούσεις σε 33 σουτ– 38%), Κουκουλάς, Παναγιώτου, Παπαγιάννης 4, Δικαιούλιας 3, Παπάζογλου 4, Νικολίνταης, Κοτσιώνης 4, Τόσκας 4, Αλεξανδρίδης 2, Αναστασίου, Σίνα, Γερουλάνος 1, Παγιάτης 3, Τζωρτζίνης 4, Στεφανίτσης 2.
Σαουδική Αραβία (Lopez):Aboualwah, Almohsen 3, Al Abdulrazzaq, Alsafwani, Al Fardan, Alghzwi, Aldawagh 1, Alahmed, Al Saeed 1, Alharbi, Abusarer 2, Alabdyllah 4, Al Turki 3, Alkgedhrawi 2, Alyousef 1, Furaij 5.
Διαιτητές: C. Hannes – D. Hannes (Γερμανία). Δίλεπτα: 7-8. Πέναλτι: 3/5 – 2/4

ΠΑΟΠ Ν. Αμισσού - Ηρακλής Αμμουδιάς 2-2 : τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης! (vid)

  (Χ)ωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στον 1ο όμιλο των πρωταθλητών των Ενώσεων , ανάμεσα στον ΠΑΟΠ Ν. Αμι...