ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Α΄ΕΠΣ Δράμας : ''πάτησε κορυφή'' ο Ξηροπόταμος...''άλωσε'' την Πετρούσα η Νέα Αμισσός..σημαντικές νίκες για Βώλακα και Χωριστή...''τρίποντα-εξάποντα'' για Καλλίφυτο και Δοξάτο...''μοιρασιά'' στο ''κιτρινόμαυρο'' ντέρμπι ! Αποτελέσματα , σκόρερς και βαθμολογία !

 Με την 6η αγωνιστική συνεχίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου , το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Δράμας όπου σε επτά αναμετρήσεις σημειώθηκαν 20 γκολ και συνολικά φθάσαμε στα 137 τέρματα απο την αρχή της φετινής περιόδου !

Το φετινό πρωτάθλημα φαντάζει ως το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων και ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η κορυφή απο την 8η θέση έχουν διαφορά μόλις πέντε βαθμών !

Στα αποτελέσματα της ημέρας τώρα , ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου επικράτησε με σκορ 2-0 του Άρη Καλαμώνα χάρη σε τέρματα των Πάνου (28΄με απίστευτη ΓΚΟΛΑΡΑ απο το κέντρο) και Τσιάρα (52΄) και έτσι ''πάτησε'' κορυφή όπου βρίσκεται μαζί με την Προσοτσάνη που έκανε το ρεπό της ...σημειώνοντας μάλιστα την πέμπτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα !

Ο ΠΑΟΠ Νέας Αμισσού επανήλθε με τον καλύτερο τρόπο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά το ρεπό , επικρατώντας με σκορ 0-1 μέσα στην Πετρούσα επί της τοπικής Δόξας που όχι μόνο δέχθηκε το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα αλλά πιθανόν να χάνει και τον Στέφανο Λαζόγλου που τραυματίστηκε σοβαρά μια εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με την Προσοτσάνη !

Το αξιοσημείωτο εκτός της εντυπωσιακής πορείας της Νέας Αμισσού που ανέβηκε στην 3η θέση και τους 12 βαθμούς είναι ότι τους έχει μαζέψει όλους εκτός έδρας έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμες εξόδους!


Ο Ορφέας Χωριστής επανήλθε στα νικηφόρα αποτελέσματα περνώντας με σκορ 0-3 απο την Αλιστράτη απέναντι στον τοπικό Μακεδονικό χάρη σε τέρματα των Κουμπρόγλου (2) και Αμανατίδη και ανέβηκε έτσι στην τετράδα έχοντας 11 βαθμούς ενώ απο την άλλη πλευρά οι ''πράσινοι'' δεν έχουν μαζέψει κάποιον βαθμό ως τώρα και παραμένουν ουραγοί...

''Μοιρασιά'' στο ''κιτρινόμαυρο'' ντέρμπι με την Α.Ε. Καλαμπακίου και την Α.Ε. Αμπελοκήπων να ''μοιράζονται'' βαθμούς και γκολ (1-1) με τον Μίτρε να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους ωστόσο ο Προκοπίου έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του...

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα και για τον Βώλακα που επικράτησε με σκορ 3-1 του Μέγ.Αλέξ. Αγίου Αθανασίου χάρη σε τέρματα των Δεληγιώρογλου (αυτ.) , Σταμπουλή Η. και Τσαμπάζη ενώ είχε και δύο ακόμη δοκάρια με Βασιλειάδη και Μαρκόπουλο απέναντι στον πολύ καλό Άγιο Αθανάσιο του πρώτου μέρους που προηγήθηκε μάλιστα στο σκορ με τον Καραγιαννίδη ..γνωρίζοντας όμως την πρώτη του εκτός έδρας ήττα μετά απο 2/2 μακριά απο την έδρα του ...που είχε πριν ανέβει στο Φαλακρό Όρος!

Νέα εντός έδρας επιτυχία για τον Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου που επικράτησε με σκορ 3-1 του Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου και έφθασε έτσι τους δέκα (10) βαθμούς παίρνοντας βαθμολογική ανάσα...στο καλύτερο ξεκίνημα των γηπεδούχων τα τελευταία χρόνια .....απέναντι σε έναν μαχητικό  Ακρίτα που μπήκε δυνατά στο ματς ωστόσο στο τέλος δεν μπορεσε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα ...

Τέλος στην ''μάχη του Μενοικίου Όρους'' οι Φίλιπποι Δοξάτου πήραν σπουδαία νίκη με σκορ 1-3 χάρη σε τέρματα των Καρατζόγλου , Μαργαριτίδη και Γρηγοριάδη και έφθασαν τους επτά (7) βαθμούς (όλους εκτός έδρας!!!) απέναντι στην τοπική Α.Ε. Καλής Βρύσης που πέτυχε το πρώτο της τέρμα ..έστω και με αυτογκολ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες λόγω αποβολής των Βουγιουκλή (70΄) και Λάμπρου (75΄) !!!


Αναλυτικά τα αποτελέσματα , οι σκόρερς (επιμέλεια : Λάζαρος Παπαλαζάρου) , η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής : 






Δόξα Δράμας : ώρα Καλλινικίδη για το restart της ιστορικής ομάδας ;

  Με e-mail  που στάλθηκε τις προηγούμενες ημέρες  στα γραφεία του ΓΣ Δόξα Δράμας, η πλευρά του Άγγελου Καλλινικίδη επισημοποίησε το ενδιαφέ...