ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

A΄ΕΠΣ Δράμας : η προ-αναγγελία της 5ης αγωνιστικής...η πρoϊστορία και οι διαιτητές των αγώνων !

Με την 5η αγωνιστική συνεχίζεται το Σαββάτο 12/11 το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Δράμας και όπως κάθε εβδομάδα πάμε να δούμε τι περιλαμβάνει το ''μενού'' της αγωνιστικής...η ''προϊστορία'' των αναμέτρήσεων μέσα απο το αρχείο της ORAGIASPOR κατά την τελευταία πενταετία καθώς και τους διαιτητές των αναμετρήσεων !

Αναλυτικά : 

Α΄ΕΠΣ Δράμας 

5η αγωνιστική 

Σάββατο 12/11 (ώρα 15:00) 


Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου - Μεγ.Αλέξ. Ξηροποτάμου 

Ανοίγουμε την αναφορά μας ...στην αγωνιστική , με την αναμέτρηση στο Λεκανοπέδιο.

Δύο ομάδες που προέρχονται απο θετικά αποτελέσματα και θέλουν να δώσουν συνέχεια .

Ο γηπεδούχος Ακρίτας πέτυχε το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα και πήρε συνάμα και το πρώτο τρίποντο στην Αλιστράτη επί του τοπικού Μακεδονικού με σκορ 0-1.

Τώρα υποδέχεται τον ανεβασμένο Μέγ.Αλεξ. Ξηροποτάμου που έρχεται απο τρείς συνεχόμενες νίκες μετά την ήττα της πρεμιέρας , με την τελευταία να είναι μέσα στον Βώλακα!

Απο την άλλη πλευρά ...οι ''κυανόλευκοι'' του Αντώνη Παπάζη μετά το σπουδαίο διπλό στον Βώλακα , έχουν ''καπάκι'' και την επίσκεψη στο Λεκανοπέδιο...βγάζοντας τις ''υποχρεώσεις'' στον Βορρά απο την 5η αγωνιστική....θέλουν την νίκη για να συνεχίσουν το σερί των νικηφόρων αγώνων και να παραμείνουν σε τροχιά κορυφής !

Σημαντικό επίσης στατιστικό στοιχείο ότι οι δύο ομάδες στην συγκεκριμένη έδρα δεν έχουν συναντηθεί την τελευταία πενταετία !

Διαιτητές : Δηλγεράκης Α.  (Θαμνίδης Χ. - Μπαρούμας Κ. ) 

Την περίοδο 2020-21 δεν διεξήχθη η αναμέτρηση στην συγκεκριμένη έδρα γιατί το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω πανδημίας ενώ την περίοδο 2021-22 οι δύο ομάδες ήταν σε διαφορετικούς ομίλους αλλά και μπαράζ !



Εθνικός Αστ. Καλλιφύτου - Μακεδονικός Αλιστράτης 

Στην Καλλίφυτο ...o τοπικός Εθνικός Αστέρας επιστρέφει για πρώτη φορά έπειτα απο δύο μήνες....αφού μεσολάβησε ....η διακοπή λόγω Μητρώου...ένα ρεπό και δύο εκτός έδρας ματς!

Η δραμινή ομάδα ανανεωμένη και με τον έμπειρο Θωμά Ματρακούκα στον πάγκο θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την κακή εμφάνιση της περασμένης εβδομάδος και ενώ είχε προηγηθεί η μεγάλη ανατροπή στο Δοξάτο (απο 2-0 ...2-3) έχοντας απέναντι της μια ομάδα ''πληγωμένη'' απο τις μαζικές αποχωρήσεις όπου θα κοιτάξει να κάνει ζημιά στον οποιονδήποτε αντίπαλο!

Απο την άλλη πλευρά οι ''πράσινοι'' της Αλιστράτης ταξιδεύουν στην Καλλίφυτο με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα αλλάξει το κλίμα , μιας και η ομάδα ξεκίνησε με άλλους στόχους το πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται να παλεύει για την επιβίωση της ....

Διαιτητές : Σιουμπάρας Ν.  (Ζάχαρη Μ. - Αλβανίδης Χ.) 





Άρης Καλαμώνα - Δόξα Βώλακα 

Σημαντικό παιχνίδι στον Καλαμώνα με τον τοπικό Άρη να υποδέχεται την Δόξα Βώλακα ...

Οι γηπεδούχοι ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο την τελευταία ημέρα του Οκτώβρη και πλέον καλούνται μέσα στο γήπεδο να δείξουν τις ''βλέψεις'' τους αφού το ρόστερ πλέον συγκαταλέγεται στα καλύτερα της κατηγορίας...

Οι ''κιτρινόμαυροι'' προέρχονται απο καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα απο την κόντρα με το Καλαμπάκι (βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στο 80΄...εντούτοις ισοφάρισαν σε 2-2) και απέναντι τους βρίσκουν την ''πληγωμένη'' Δόξα Βώλακα!

Οι ''Μαυραετοί'' του Φαλακρού Όρους θα ''ψάξουν'' το διπλό για να ''ρεφάρουν'' την εντός έδρας ήττα απο τον Ξηροπόταμο αν θέλουν να παραμείνουν στην τροχιά της κορυφής....

Διαιτητές : Λαμπριανίδης Ι. (Δημόπουλος Κ.  - Ανδρεόγλου Σ.)





Ορφέας Χωριστής - Δόξα Πετρούσας 

Το ντέρμπι της ημέρας διεξάγεται στην Χωριστή , με τον τοπικό Ορφέα να επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά το ρεπό και απέναντι του να βρίσκει μια ομάδα ''μπαρουτοκαπνισμένη'' η οποία περίμενε να παίξει επίσημο αγώνα αλλά μεσα σε μια εβδομάδα πέτυχε 3/3 με 12-0 τέρματα.

Απο την μια πλευρά ο Ορφέας θέλει την νίκη για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής χωρίς να χάσει άλλους βαθμούς - όπως με το Δοξάτο- ενώ απο την άλλη πλευρά οι ''Μαυραετοί'' θέλουν να συνεχίσουν χωρίς να δεχθούν τέρμα και με νίκη να κάνουν το 4/4!

Μια αναμέτρηση....η προϊστορία της οποίας έχει όλα τα αποτελέσματα ...και είναι πλήρως μοιρασμένη τα τελευταία πέντε χρόνια ....

Διαιτητές : Γκαϊτατζής Δ. (Κουβαλάκης Π. - Τζιερτζίδης Σ.)

Την περίοδο 2020-21 δεν διεξήχθη η αναμέτρηση στην συγκεκριμένη έδρα γιατί το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω πανδημίας !



Μεγ.Αλέξ. Αγίου Αθανασίου - Α.Ε. Καλαμπακίου 

''Γειτονικό ντέρμπι''....με τους δύο ''γείτονες'' να ''μοιράζονται το σπίτι των γηπεδούχων αφού στο γήπεδο Καλαμπακίου πραγματοποιούνται εργασίες...

Οι ''ερυθρόλευκοι'' οι οποίοι εντός έδρας ΄΄μετρούν ΄΄ ισάριθμες ήττες (απο Χωριστή και Προσοτσάνη) προέρχονται απο επιβλητική εμφάνιση στο Μενοίκιο Όρος όπου νίκησαν με σκορ 0-5 την Α.Ε. Καλής Βρύσης ...και τώρα θέλουν την νίκη για να πανηγυρίσουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς εντός έδρας...

Απέναντι τους ...οι ''κιτρινόμαυροι'' του Λάζαρου Μουρατίδη όπου μετά το καλό ξεκίνημα με 2/2 ...ακολούθησαν δύο μέτριες εμφανίσεις όπου η ΑΕΚ πήρε μόλις έναν βαθμό και τώρα σε ένα ''γνώριμο'' γήπεδο θέλει το τρίποντο για να μην μείνει απο την 5η αγωνιστική μακριά απο τις πρώτες θέσεις..έχοντας με το μέρος της ...την παράδοση ...και τα δύο ''διπλά'' την τελευταία πενταετία !

Διαιτητές : Χορόζογλου Β. (Παρασκεύουδης Α. - Μπουλής Α.)

Την περίοδο 2020-21 δεν διεξήχθη η αναμέτρηση στην συγκεκριμένη έδρα γιατί το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω πανδημίας!



Α.Ε. Αμπελοκήπων - Α.Ε. Καλής Βρύσης 

Παιχνίδι ...''ουραγών'' όσο και οξύμωρο αν ακούγεται αυτό , θα διεξαχθεί στο Κραχτίδη , με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το πρώτο φετινό τρίποντο μετά την ελπιδοφόρα εμφάνιση εκτός έδρας με την Προσοτσάνη αφού έφθασαν ακόμα και κοντά στην νίκη στα τελευταία λεπτά ..ωστόσο στην εκπνοή δέχθηκαν τέρμα απο αυτογκολ !

Απέναντι τους οι ''κιτρινόμαυροι'' θα βρούν μια ομάδα ''πληγωμένη'' που έρχεται απο το χειρότερο ξεκίνημα της τελευταίας πενταετίας όταν και ανέβηκε στην Α΄Κατηγορία ...μετρώντας 0/4 και 0-14 τέρματα , ενώ η ''πεντάρα'' της προηγούμενης εβδομάδας οδήγησε στην αποχώρηση του Κώστα Παχατουρίδη και η ομάδα θα πάει στο Κραχτίδη με παίκτη - προπονητή τον Μιχάλη Κωσταντινίδη!

Διαιτητές : Αχθοφορίδης Ν. (Τάλιου Σ.-Τοπαλίδης Ι. )

Την περίοδο 2021-22 οι δύο ομάδες ήταν σε διαφορετικούς ομίλους αλλά και μπαράζ !



Φίλιπποι Δοξάτου - Γ.Σ. Προσοτσάνης 

Ολοκληρώνουμε την αναφορά μας ...στην προαναγγελία της 5ης αγωνιστικής με την αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Φτελιάς ανάμεσα στους τυπικά γηπεδούχους Φιλίππους Δοξάτου και τον Γ.Σ. Προσοτσάνης !

Παραδοσιακό ντέρμπι του δραμινού ποδοσφαίρου ακόμα και όταν μια ομάδα δεν βρίσκεται στα καλύτερα της ....

Οι ''κυανόλευκοι'' του Στράτου Κονταξή μετά απο ένα θετικό εκτός έδρας ξεκίνημα (νίκη  με Αλιστράτη και ισοπαλία με Χωριστή) γνώρισαν δύο εντός έδρας σερί ήττες (με Καλλίφυτο 2-3 και ενώ το σκορ ήταν 2-0 μέχρι το 60' και με Νέα Αμισσό)  και τώρα ψάχνουν αντίδραση απέναντι στην Προσοτσάνη που προέρχεται απο ένα σερί 4/4 που την καθιστούν μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ωστόσο οι δύο τελευταίες νίκες προήλθαν αρκετά δύσκολα...

Στα αξιοσημείωτα της παράδοσης ...οι ''δυσκολίες'' που αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι όταν επισκέπτονται το Δοξάτο (μία νίκη και δύο ισοπαλίες σε τρείς αγωνες)....

Διαιτητές : Παυλίδης Σ. (Γκαϊτατζή Σ. - Τοπούζογλου Β.)

Την περίοδο 2020-21 δεν διεξήχθη η αναμέτρηση στην συγκεκριμένη έδρα γιατί το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω πανδημίας ενώ την περίοδο 2021-22 οι δύο ομάδες ήταν σε διαφορετικούς ομίλους αλλά και μπαράζ !


Η βαθμολογία πριν την έναρξης της αγωνιστικής :

Α΄ΕΠΣ Δράμας 2023-24 (αφιέρωμα μέρος 5ο) : κόκκινες κάρτες...υπέρ και κατά! Ομαδικά και ατομικά στατιστικά

  Αφιερωμάτων συνέχεια στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Δράμας 2023-24 που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και στο πέμπτο (5ο) μέρος θα ασχοληθούμε μ...