ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Ανώμαλη προσγείωση για Άρη στο Αγρίνιο...και τέλος ο Μπούργος! (vid)

 Ο Παναιτωλικός πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο Αγρίνιο και κατάφερε να επιβληθεί των “κιτρίνων” με 3-1 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Τα “καναρίνια” έβγαλαν αντίδραση μετά την ήττα της πρεμιέρας στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και σήμερα με “όπλο” τους τις εξαιρετικές αντεπιθέσεις, επικράτησαν με 3-1 του Άρη στο Αγρίνιο.

Ο αγώνας

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή στα πρώτα πέντε λεπτά. 

Η ομάδα του Αγρινίου απείλησε λίγο αργότερα με τον Καρέλη, ωστόσο η αμυντική γραμμή του Άρη ήταν σε ετοιμότητα. 

Στο 15ο λεπτό του αγώνα, τα “καναρίνια” είχαν ωραία κυκλοφορία στην επίθεσή τους και ο Ντίας έδωσε στον Σενγκέλια, ο οποίος ξέφυγε από τον Πίρσμαν. 

Ο Γεωργιανός σούταρε στην κλειστή γωνία του Κουέστα και κατάφερε έτσι να ανοίξει το σκορ της αναμέτρησης. 

Οι “κίτρινοι” προσπάθησαν να αντιδράσουν σύντομα με το σουτ του Πάλμα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. 

Ο ίδιος παίκτης όμως στο 21′ με μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια, απέφυγε τον Κορνέλιους και κατάφερε με ευκολία να ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1.

 Ο ρυθμός του παιχνιδιού “έπεσε”, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα την κατοχή της μπάλας υπέρ τους. 

Στο 35ο λεπτό του παιχνιδιού, οι Αγρινιώτες έχασαν σημαντική ευκαιρία. 

Ο Φλόρες εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. 

Η ομάδα του Μπούργος δεν μπόρεσε να βρει άλλους διαδρόμους και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε ισόπαλο (1-1) με τις δυο ομάδες να παιρνούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία μπάλας στην αρχή του δεύτερου μέρους και ανάγκασαν την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να πραγματοποιήσει αρκετά αβίαστα λάθη. Στο 55ο λεπτό, ο Ανέστης δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα σε μια σέντρα του Πίρσμαν, ωστόσο ο Ιτούρμπε που είχε τον χώρο και τον χρόνο, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

 Ο Παναιτωλικός πίεσε και στο 63′ κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα στο σκορ. 

Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα του Νταγκό, η μπάλα κόντραρε στον Φαμπιάνο, βρήκε στο δοκάρι και έφτασε στο κεφάλι του Νίκου Καρέλη, ο οποίος σε κενή εστία πέτυχε το πρώτο του τέρμα για φέτος με τα “καναρίνια”. 

Ο Έλληνας επιθετικός δυο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να δώσει “αέρα” δυο τερμάτων στην ομάδα του, ωστόσο η προσπάθειά του πέρασε άουτ, με τον Κουέστα να είναι εξουδετερωμένος. 

Οι Θεσσαλονικείς μετά τις συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες του Καρέλη, λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν μετά από σπουδαία ευκαιρία που σπατάλησε στο 72′ με το σου του Γκρέι που σταμάτησε ο Ανέστης. 

Στο 77′, ο Ντουάρτε συνεργάστηκε με τον Μόρσεϊ για μια εξαιρετική σέντρα, με τον Νταγκό να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στην εστία του Κουέστα για το 3-1 υπέρ των γηπεδούχων.

 Η ομάδα του Μπούργος προσπάθησε να μειώσει κυρίως μετά από επιθετικές πρωτοβουλίες του Ζερβινιό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, η οποία ήταν και η πρώτη του για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

ΓΚΟΛ: 15′ Σενγκέλια, 63′ Καρέλης, 77′ Νταγκό / 21′ Πάλμα

Δοκάρι: 35′ Φλόρες

Κόκκινη: 90’+4′ Ντίας (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: 28′ Ντίας – 36′ Ντουκουρέ

Συνθέσεις

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου):
 Ανέστης, Αποστολάκης (83′ Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Φλόρες (59′ Ντουάρτε), Ντίας, Σενγκέλια (70′ Μόρσεϊ), Νταγκό (84′ Χουχούμης), Καρέλης (84′ Ζοάο Πέδρο).

Άρης (Χερμάν Μπούργος): 
Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Μανού Γκαρσία (73′ Ζερβίνιο), Μαντσίνι (61’Καμάτσο) , Ιτούρμπε (73 Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (62′ Ντιοπ), Γκρέι (84′ Χατζηϊωάννου).



ΕΠΣ Δράμας : το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου! (30-31/3) ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 Επιστροφή...στην ΄΄κανονικότητα΄΄ και την πλήρη δράση στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Δράμας , μετά την διακοπή για την διεξαγωγή του τελικ...