ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Ήρωας ο Βάτσλικ....έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Γιουρόπα !

 Mε τον Τσέχο γκολκίπερ να αποκρούει τρία πέναλτι, οι “ερυθρόλευκοι” ξεπέρασαν το εμπόδιο του Απόλλωνα στη… ρωσική ρουλέτα με 3-1 (1-1 κ.α.) και πλέον βρίσκονται στους ομίλους του UEFA Europa League.

Οι “ερυθρόλευκοι” άρχισαν πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μασούρα. 

Έπειτα από “γέμισμα” μέσα στην περιοχή, ο Μαυρίας δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, ο Ρέαμπτσιουκ ακολούθησε τη φάση, πήρε την κατοχή και έκανε το γύρισμα προς τον Μασούρα, ο οποίος σκόραρε στην σχεδόν κενή εστία του Γιοβάνοβιτς. 

Ο Απόλλωνας χρειάστηκε μερικά λεπτά για να αντιδράσει μετά την επίτευξη του γρήγορου “ερυθρόλευκου” τέρματος και απείλησε στο 8′ με το σουτ του Χέντι να καταλήγει στην “αγκαλιά” του Βατσλίκ. 

Στο 12′ ο Μπα αποσόβησε τον κίνδυνο στην περιοχή των “ερυθρολεύκων” μετά από αξιόλογη επίθεση των Κύπριων. 

Στο 15′, οι Πειραιώτες “πάτησαν” ξανά περιοχή με τη σέντρα του Μασούρα, την οποία όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ο Ελ Αραμπί. 

Οι παίκτες του Κάρλος Κορμπεράν συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης, ωστόσο δεν ανησύχησαν τον Γιοβάνοβιτς τα σουτ των Ζινκερνάγκελ και Κουντε στο 22′ και στο 31′ αντίστοιχα. 

Oι φιλοξενούμενοι μετά το πέρασμα του πρώτου τριαντάλεπτου στο ματς, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, ισορροπώντας το ματς. 

Λίγο πριν την ανάπαυλα του πρώτου μέρους, δημιουργήθηκε επικίνδυνη στιγμή στα “καρέ” του Ολυμπιακού. 

Ο Μαυρίας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ρέαμπτσιουκ δεν κατάφερε να διώξει, ωστόσο κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. 

Ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη σημαντική ευκαιρία και έτσι οι δυο ομάδες πέρασαν στα αποδυτήρια με τους “ερυθρόλευκους” να κρατούν στα “χέρια” τους την πρόκριση.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους φιλοξενούμενους να έχουν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. 

Στο 48ο λεπτό, ο Σαχάρ προτίμησε να σουτάρει από μακριά, χωρίς να απειλήσει όμως τον Βατσλίκ. 

Ο Τσέχος γκολκίπερ μπλόκαρε σταθερά και στο 52′ μετά το “άτσαλο” διώξιμο του Μπα. 

Οι Κύπριοι βρήκαν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό κρατώντας περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και περιορίζοντας παράλληλα τα λάθη τους στη μεσαία γραμμή.

 Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Εμβιλά να κλέβει, να δίνει στον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος γύρισε στην “καρδιά” της περιοχής προς τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με κεφαλιά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γιοβάνοβιτς. 

Η πιο μεγάλη ευκαιρία των “ερυθρολεύκων” ήρθε στο 71ο λεπτό του ματς, όταν ο Κούντε έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σέρβου τερματοφύλακα των Κύπριων. 

Λίγα λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες “χτύπησαν ξανά το καμπανάκι του κινδύνου”, με τον Μασούρα να βρίσκεται αντιμέτωπος με την εστία από την αριστερή πλευρά μετά την πάσα του Ελ Αραμπί, ωστόσο το σουτ του πέρασε άουτ.

 Ο Απόλλωνας απείλησε ξανά τους “ερυθρόλευκους” στο 83′ με το σουτ του Ογκέντα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

Η ομάδα του Κορμπεράν πίεσε για να “κλειδώσει” με άλλο ένα γκολ την πρόκριση, ωστόσο στο 88ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία. 

Ο Εμβιλά έκανε το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά, ο Σισέ προσπάθησε με κεφαλιά, η οποία όμως σταμάτησε πάνω στην γραμμή, με τον Τζάνγκα να διώχνει τον κίνδυνο από τα “καρέ” της ομάδας του. 

Οι Κύπριοι όμως πίεσαν και στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. 

Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα από την αριστερή πλευρά, ο Ρομπέρζ πήρε την κεφαλιά και ο Πίττας ανενόχλητος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. 

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην αρχή του “έξτρα” χρόνου, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 92′, όταν ο Ντε Λα Φούεντε γύρισε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος “στόπαρε” με το στήθος, έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω σε κόρνερ. 

Με τη συμπλήρωση 100 λεπτών παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες. 

Ο Μπα ανέτρεψε τον Τζάνγκα και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν ακόμα μια ευκαιρία μετά από δυο κόρνερ που κέρδισαν, όταν στο 114′ η κεφαλιά του Σισέ πέρασε πάνω από το δοκάρι του Γιοβάνοβιτς. 

Οι δυο ομάδες δεν είχαν τις δυνάμεις να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες στην παράταση και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

H σειρά των πέναλτι:

Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού

Εμβιλά 1-0

Κυριάκου απόκρουση Βάτσλικ

Ντε Λα Φουέντε 2-0

Πίττας 2-1

Άβιλα 3-1

Οντένγκα απόκρουση Βάτσλικ

Ραντζέλοβιτς απόκρουση Γιοβάνοβιτς

Μπα απόκρουση Βάτσλικ

ΓΚΟΛ: Μασούρας 2′, Πίττας 90+1′

Δοκάρι: Κούντε 71′

Κίτρινες: Μασούρας 45′, Μπα 64′, 100′, Ρέαμπτσιουκ 87′, Α. Καμαρά 111′ / Πεϊμπέρν 87′, Μπα 103′, Ρομπέρζ 109′

Κόκκινη: Μπα 100′


Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Άβιλα, Κούντε (Α. Καμαρά 84′), Εμβιλά, Μασούρας (Ντε Λα Φουέντε 84′), Ζινκερνάγκελ (Ραντζέλοβιτς 55′), Χουάνγκ (Βαλμπουενά 79′), Αραμπί (Μανωλάς 102′).


Απόλλων Λεμεσού (Νταβίντ Καταλά): Γιοβάνοβιτς, Mαυρίας, Πεϊμπέρν, Ρομπέρζ, Χαμάς, Σαχάρ (Μπα 67′), Κολ (Κυριάκου 81′), Βα (Ονγκέντα 67′), Πίττας, Ντιγκινί (Γιάνγκα 81′), Χέντι (Ζράντι 57′, Καμπράλ 96′).

A΄ΕΠΣ Δράμας 2023-24 (αφιέρωμα μέρος 2ο) : βαθμολογία εντός έδρας !

 Αφιερωμάτων συνέχεια στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Δράμας 2023-24 που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και στο δεύτερο (2ο) μέρος θα ασχοληθούμε μ...