ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Στην κορυφή η Λάτσιο....3-1 την Ιντερ!

 Επιστροφή στις νίκες για τους “λατσιάλι” που επικράτησαν με 3-1 των “Νεραντζούρι”, παρόλο που χρειάστηκε να προηγηθούν δύο φορές στο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής της Serie A.

Η Λάτσιο ήταν η μεγάλη νικήτρια σε ένα από τα μεγάλα παιχνίδια του τριημέρου στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς αύριο (27/08) υπάρχει και το παιχνίδι Γιουβέντους-Ρόμα.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι προηγήθηκε δύο φορές στην αναμέτρηση, μία με τον Φελίπε Άντερσον πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και μία στην επανάληψη, με τον Λουίς Αλμπέρτο να δίνει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, μετά την προσωρινή ισοφάριση από τον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Η Ίντερ παρόλο που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δυσκολευόταν πολύ να πατήσει με οργανωμένες επιθέσεις την περιοχή της Λάτσιο. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν πέρα από τον Πέδρο και ο προπονητής της Λάτσιο, μιας και οι αλλαγές του συνδυάστηκαν στα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του. 

Στους 7 βαθμούς ανέβηκαν οι “λατσιάλι” και έστω και προσωρινά είναι μόνοι πρώτοι, με τους “Νεραντζούρι” να μένουν στους 6.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι κυλούσε με αργό τέμπο, όπως φάνηκε να σχεδιάζουν οι δύο προπονητές, με τις ομάδες να προσπαθούν να βρουν τελικές από στατικές φάσεις. 

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση στο 16′, όταν ο Ιμόμπιλε από τη μεγάλη περιοχή βρήκε σουτ που κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Χαντάνοβιτς. 

Η Ίντερ ήταν αυτή που προσπαθούσε κυρίως από την πλευρά του Ντάμφρις και σε συνεργασία με τον Μαρτίνες να πατήσει περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα.

Η Λάτσιο, χτυπώντας έξυπνα στην κόντρα και στην πλάτη της άμυνας ευτύχησε να προηγηθεί στο 40′, με τον Φελίπε Άντερσον. 

Ο Βραζιλιάνος έγινε αποδέκτης της πάσας του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και δεν αστόχησε απέναντι στον Χαντάνοβιτς. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντάμφρις ζήτησε πέναλτι, όμως o VAR είχε αντίθετη άποψη.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ξανά ο Ιμόμπιλε σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο 47′, με τους Ρωμαίους να το πληρώνουν λίγο αργότερα. 

Στο 51′, ο Λαουτάρο Μαρτίνες πήρε τη σέντρα του Ντάμφρις εντός περιοχής, βρήκε όσο χώρο χρειάστηκε για να εκτελέσει και ισοφάρισε για την Ίντερ. 

Από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν ξανά τα ηνία του παιχνιδιού.

Στο 75′ η Λάτσιο πήρε εκ νέου το προβάδισμα, παρόλο που είχε αποδεχθεί έναν πιο παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση. 

Δύο από τρεις αλλαγές του Σάρι, οι Πέδρο και Λουίς Αλμπέρτο, συνεργάστηκαν εξαιρετικά με τον τελευταίο να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Χαντάνοβιτς. 

Έντεκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν τρία τα τέρματά τους, με τον Πέδρο από δημιουργός να γίνεται εκτελεστής και να γράφει το τελικό 3-1.

Γκολ: Φελίπε Άντερσον 40′, Λουίς Αλμπέρτο 75′, Πέδρο 86′ – Λαουτάρο Μαρτίνες 51′ 

Λάτσιο (Μαουρίτσιο Σάρι): 
Πρόβεντελ, Λατσάρι (Χισάι 71′), Πάτρικ, Ρομανιόλι, Μάρουσιτς, Κατάλντι (Μάρκος Αντόνιο 84′), Βεσίνο (Λουίς Αλμπέρτο 57′), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Φελίπε Άντερσον (Κανσελιέρι 84′), Τζακάνι (Πέδρο 57′), Ιμόμπιλε.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): 
Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντιμάρκο (Γκόσενς 69′), Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι (Τσαλχάνογλου 77′), Μπαρέλα (Κορέα 77′), Ντούμφρις (Νταρμίαν 69′), Λουκάκου (Τζέκο 69′), Μαρτίνες.

* Στον άλλον αγώνα της Παρασκεύης : Μόντσα-Ουντινέζε 1-2

** Η βαθμολογία μετά τους αγώνες  της Παρασκεύης :






ΕΠΣ Δράμας : οι διαιτητές των αγώνων μπαράζ! (Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου)

Ολοκληρώνεται η αγωνιστική περίοδος 2023-24 για την ΕΠΣ Δράμας αυτό το σαββατοκύριακο (20-21/4) με τους αγώνες μπαράζ και η Επιτροπή Διαιτησ...