ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Το ζητούμενο πλέον για τη χώρα μας είναι το τρία στα τρία στη δεύτερη ευρωπαϊκή εβδομάδα της σεζόν!

 Όταν στην πρώτη ευρωπαϊκή εβδομάδα ως χώρα ξεκινάς με μία νίκη, μία ισοπαλία και μια ήττα στους τρεις πρώτους αγώνες και μάλιστα στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου σαφώς και ο απολογισμός δεν μπορεί να κριθεί ως ικανοποιητικός.



Όχι, το ξεκίνημά μας συνολικά δεν ήταν θετικό και αισιόδοξο για τη συνέχεια...

Ειδικά όταν όλες οι χώρες, που είναι κοντά, λίγο πάνω και... λίγο κάτω από την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA είχαν καλύτερο απολογισμό, χωρίς πάντως εντυπωσιακά αποτελέσματα


Γιουνγκ Μπόις και Βασιλεία από την Ελβετία ξεκίνησαν με δύο νίκες στο Conference που λογικά σημαίνουν και εύκολες προκρίσεις αφού η πρώτη επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Λιεπάγια κι η δεύτερη επικράτησε με 2-0 της Κρουσέιντερς. Οι Ελβετοί βεβαίως ξεκίνησαν με την ήττα της Ζυρίχης στο Champions League από την Καραμπάγκ με 3-2

 


Δύο νίκες και μία ισοπαλία ο απολογισμός της Νορβηγίας στο Conference με τη Λίλεστρομ να κερδίζει 1-0 εκτός έδρας την SJK από τη Φινλανδία, τη Μόλντε 4-1 την Ελφσμποργκ, ενώ θετικό αποτέλεσμα ήταν και για την Στάβανγκερ το 0-0 στην Πράγα με την Σπάρτα. Και οι Νορβηγοί ξεκίνησαν με απρόσμενη ήττα στο Champions League της πρωταθλήτριάς τους Μπόντο Γκλιμτ από τη Λίνφιλντ με 1-0...

 


Η 13η Ουκρανία είχε τη νίκη της Βόρσκλα με 3-2 επί της ΑΙΚ, ενώ η Ντιναμό Κιέβου ξεκίνησε με ισοπαλία 0-0 στο Champions League απέναντι στη Φενέρ..

 


Οσον αφορά την 17η Τσεχία, που είναι κάτω από τη χώρα μας, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά της από την Ελλάδα με το νικηφόρο ξεκίνημα της Πλζεν στο Champions League, τον περίπατο της Σλάβια Πράγας με το 4-0 εκτός έδρας επί της Σεντ Ζόζεφ και την εντός έδρας ισοπαλία της Σπάρτα Πράγας, που μπήκε πάντως σε περιπέτειες απέναντι στη νορβηγική Στάβανγκερ..

 


Όλα αυτά βεβαίως μικρή σημασία έχουν γιατί στη διάρκεια του καλοκαιριού αυτό που μετράει είναι οι προκρίσεις και με το πόσες ομάδες θα εκπροσωπηθεί η κάθε χώρα στη φάση των ομίλων των τριών διοργανώσεων.

Υπό αυτή την έννοια καθόλου δεν μας ενοχλεί η μη νίκη του Ολυμπιακού στη Χάιφα με τη Μακάμπι, αν εκμεταλλευθεί το εκτός έδρας 1-1 και προκριθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Καραϊσκάκης..

 


Αντίθετα η ήττα με 2-0 του ΠΑΟΚ στη Σόφια από τη Λέφσκι θα αποδειχθεί καταστροφική, αν η ομάδα του Λουτσέσκου δεν καταφέρει να την ανατρέψει στην Τούμπα.

Ολοι μπορούν να καταλάβουν τι θα σημαίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν μια ομάδα που πέρυσι έφτασε στους 8 της διοργάνωσης την αποχαιρετίσει λίγους μήνες μετά στους... 115!

Ειδικά αν πρόκειται για την ομάδα που βάσει συντελεστή έχει έστω και θεωρητικά τις περισσότερες πιθανότητες για να προχωρήσει μέχρι τους ομίλους..

 


Κρατάμε επίσης το γεγονός ότι οι δύο προσεχείς αντίπαλοι του Αρη και του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό του Conference έδειξαν σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας, αν και είχαν εύκολο έργο.

 

Τόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ όσο και η Σλάβια Πράγας έκαναν περίπατο στους πρώτους αγώνες τους και εξασφάλισαν με το καλημέρα την πρόκρισή τους από τα εκτός έδρας ματς..

 


Από την άλλη πλευρά μπορούμε να... χαιρόμαστε και για το γεγονός ότι ο Αρης με το 5-1 επί της Γκόμελ πέτυχε τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση ευρωπαϊκή νίκη αυτής της εβδομάδας, μετά το 5-0 της πολωνικής Ρακόβ επί της Αστάνα!

 


Μελαγχολικό στοιχείο για το ελληνικό ποδόσφαιρο το ότι οι δύο ομάδες, που πέρυσι τέτοια εποχή προκάλεσαν αναστάτωση αποκλείοντας ΑΕΚ και Αρη, εφέτος μάλλον αποχαιρετούν πρόωρα...

Εκτός από την ήττα με 5-0 της Αστάνα και η Βελέζ του Μόσταρ ηττήθηκε στο Σεράγεβο με 1-0 από τη Χάμρουν της... Μάλτας.

Από αυτό το ζευγάρι θα προκύψει ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ αν ανατρέψει το 2-0 της ήττας του από τη Λέφσκι...

 


Το ζητούμενο πλέον για τη χώρα μας είναι το τρία στα τρία στη δεύτερη ευρωπαϊκή εβδομάδα της σεζόν.

Οι δύο νίκες είναι πλέον το ζητούμενο για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ προκειμένου να προκριθούν, ενώ δεν μπορεί να υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τον Αρη και στον δεύτερο αγώνα του απέναντι στην Γκόμελ από τη Λευκορωσία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν περιττές απώλειες

 

Επιμέλεια : Ανδρέας Δημάτος

Μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική : το πρόγραμμα της πρεμιέρας σε όλους τους ομίλους!

 Έφθασε λοιπόν η πολυπόθητη ώρα για τις πρωταθλήτριες των Ενώσεων ...που θα διεκδικήσουν την άνοδο τους μέσω των αγώνων μπαράζ ! Σίγουρα η σ...