ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Μαρσέιγ - Παναθηναϊκός 3-5 πεν. (κ.α. και παρ. 2-1) : THIS IS PANATHINAIKOS !

 Μόνο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε και μόνο αυτός το έκανε! 

Γύρισε από την κόλαση, πήγε στα πέναλτι και εκεί τελείωσε τη Μαρσέιγ με 5-3 στα πέναλτι. 

Πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, τώρα Μπράγκα και ραντεβού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ! 

Ναι ρε Πανάθα! 

Ενας Παναθηναϊκός βγαλμένος απ’ τις χρυσές σελίδες της ένδοξης ιστορίας του πάλεψε σαν λιοντάρι στο «κολασμένο» Βελοντρόμ και ολοκλήρωσε με μυθικό τρόπο και μέσω της διαδικασίας των πέναλτι την απόλυτη υπέρβαση. 

Πέταξε έξω από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ την χλιδάτη Μαρσέιγ των δεκάδων εκατομμυρίων και μπορεί να ονειρεύεται ξανά για το πολυπόθητο σεντόνι.

Οπως παλιά! 

Κυρίες και κύριοι, Panathinaikos is back.

Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός! 


«Εφιάλτης» το πρώτο ημίχρονο 

Το οξύμωρο είναι ότι για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν όλα στραβά κι ανάποδα. 

Ενώ είχε κερδίσει κόρνερ στο πρώτο λεπτό του αγώνα, η Μαρσέιγ έβγαλε υποδειγματικό τρανζίσιον και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της επίσκεψη στην πράσινη περιοχή. 

Σκόρερ, ο μεγάλος της αστέρας Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ, μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Εντιαγέ και αφού προηγουμένως πέρασε και τον Μπρινιόλι στο 2’ (1-0).

Το γκολ από τα αποδυτήρια της Μαρσέιγ σε μία ανύποπτη στιγμή, δημιούργησε… θάλασσα στους παίκτες του Παναθηναϊκού και ταυτόχρονα έδωσε φτερά στα πόδια των Γάλλων που κυριάρχησαν σε απόλυτο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησαν τη μία υποσχόμενη ευκαιρία μετά την άλλη. 

Ο Μπρινιόλι έσωσε το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ στο 9’, ο Εντιαγέ πλάσαρε σύριζα άουτ στο 11’, ο Μπρινιόλι είπε και πάλι «όχι» σε σουτ του Εντιαγέ από το όριο της περιοχής (21’), σε καρφωτή κεφαλιά του Ζιγκό (30’) και σε πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ από λάθος κεφαλιά του Γεντβάι (33’).

Αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 45+1’ όταν ο Κλάους έβγαλε συρτή σέντρα προς τον Ομπαμεγιάνγκ που δεν λάθεψε από κοντά και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του (2-0). 

Μετά το πρώτο τέρμα του Ομπαμεγιάνγκ, ο Παναθηναϊκός έβγαλε τεράστιο πρόβλημα αυτοπεποίθησης. 

Οι παίκτες του έκαναν το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο, ενώ σε τακτικό επίπεδο υπήρχε τεράστιο πρόβλημα στο χτίσιμο του παιχνιδιού. 

Η Μαρσέιγ, σε αντίθεση με το πρώτο ματς που έδωσε χώρο δράσης στον Πέρεθ, τούτη τη φορά «απαγόρευσε» την τροφοδότηση του Ισπανού και οι πράσινοι μπορούσαν να μεταφέρουν τη μπάλα στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου μόνο με μεγάλες μπαλιές, κυρίως από τον Μπρινιόλι. 
 

«Λιοντάρι» στο δεύτερο και το γύρισε! 

Ως εκ τούτου, η ελληνική ομάδα δέχτηκε «πολιορκία» και οι Γάλλοι πήγαν δίκαια στην ανάπαυλα των ημιχρόνων έχοντας ανατρέψει το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα στη Λεωφόρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν άρδην!

 Ο Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε τον Βέρμπιτς με τον Παλάσιος κι ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά με τον Βιλένα να σουτάρει άουτ στο 51’. 

Λίγο αργότερα ο Σέρβος προπονητής έριξε στη μάχη Ιωαννίδη και Μπερνάρ, με το τριφύλλι να έχει αισθητή βελτίωση στην εικόνα του όσον αφορά την κατοχή της μπάλας και τη δημιουργία υποσχ’μενων ευκαιριών. 

Ο Χουάνκαρ έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 70’, ο Τσέριν αντικατέστησε τον Βιλένα στο ίδιο λεπτό και έξι λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απόλεσε τεράστια διπλή ευκαιρία.

Αρχικά με τον Παλάσιος να πλασάρει άουτ μετά από έξοχη πάσα του Μπερνάρ και κατόπιν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ, καρφωτή κεφαλιά του Γεντβάι και σωτήρια απόκρουση του Λόπεθ στη δεξιά του γωνία! 

Στο 81’ ο Βιτίνια με πλασέ έστειλε τη μπάλα άουτ, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν μονίμως στην επίθεση, με τον Μαντσίνι να σουτάρει μέσα από την περιοχή στο 86’ και τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ να σώζει την εστία του, διώχνοντας σε κόρνερ. 

Ωσπου, στο 90+5’ ο Γεντουζί βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής, μετά από ενημέρωση του VAR, υπέδειξε την εσχάτη των ποινών τρία λεπτά αργότερα.

Ο Ιωαννίδης πήρε φόρα και με υποδειγματική εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» των Γάλλων, κάνοντας το 2-1 στο 90+10’ και οδηγώντας το ματς-θρίλερ στην παράταση!
 
Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει το σκορ, με τον Μάγκνουσον να σώζει στη γραμμή το πλασέ του Βιτίνια στο 100’ στην κορυφαία στιγμή των Γάλλων. 

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 110’ ο Γεντουζί έκανε συρτή σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Βιτίνια την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ο Σαρ που πήγε στη μπάλα ήταν σε θέση οφ σάιντ και οι Γάλλοι έμειναν με την όρεξη.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι με τον Μαρθελίνιο να αλλάζει τον τερματοφύλακά του, χρησιμοποιώντας τον Μπλάνκο αντί του Λόπεθ. 


Η διαδικασία των πέναλτι: 
Ιωαννίδης εύστοχο, 1-0. 
Γεντουζί απόκρουση Μπρινιόλι. 
Μπερνάρ εύστοχο, 2-0.
Βερετού εύστοχο, 2-1.
Κλέινχεϊσλερ εύστοχο, 3-1. 
Σαρ εύστοχο, 3-2.
Παλάσιος εύστοχο 4-2. 
Βιτίνια εύστοχο, 4-3. 
Μλαντένοβιτς εύστοχο 5-3. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 


ΜΑΡΣΕΪΓ (Μαρθελίνιο): 
Λόπεθ (120+3’ Ρουμπέν Μπλάνκο), Κλάους, Ζιγκό, Εμπεμπά, Λόντι, Σαρ, Βερετού, Ρονγκιέρ, Ουνάχι (59’ Χαρίτ), Εντιαγέ (68’ Γεντουζί), Ομπαμεγιάνγκ (80’ Βιτίνια). 


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς):
 Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (70’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (70’ Τσέριν), Τζούρισιτς (62’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (105’ Κλέινχεϊσλερ), Σπόραρ (62’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (46’ Παλάσιος). 

Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου - ΠΑΟΠ Ν. Αμισσού...LIVE STREAMINIG! (Kυριακή 28/4 , 17:00)

 Πρεμιέρα σήμερα Κυριακή 28/4 στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική μεταξύ των πρωταθλητών των Ενώσεων και η δραμινή πρωταθλήτρια ΠΑΟΠ Ν. Αμισσού ...