ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Nτιναμό Ζάγκρεμπ - ΑΕΚ 1-2 : ....για τον Μιχάλη!

 Αν και έμεινε πίσω στο σκορ η αρμάδα του Αλμέιδα με γκολάρες των Τσούμπερ-Γαλανόπουλου έκανε την ανατροπή μέσα στο Ζάγκρεμπ (1-2) και το προσεχές Σάββατο στην OPAP Arena πετάει οριστικά εκτός Champions League την Ντιναμό!

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπήκε δυνατά και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό οι Κροάτες απείλησαν με ωραίο σουτ του Μπούλατ που πέρασε μόλις άουτ από το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ μπήκε με τακτική Παναθηναϊκού. 

Δεν πρέσαρε ψηλά και περίμενε περισσότερο στο δικό της μισό απέναντι σε μία Ντιναμό που είχε την μπάλα και προσπαθούσε να δημιουργήσει. Ήταν εμφανές πως οι Κροάτες ήθελαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και τους δικούς τους ποδοσφαιρικούς τους νόμους στο «Μαξιμίρ».

Το 0-0 παρέμενε με την Ντιναμό να έχει ακόμη μία καλή στιγμή στο 14΄ με τον Λιούμπισιτς με την ΑΕΚ, ωστόσο, να έχει την «καθαρή» στιγμή στο 16΄ με τον Λιβάι Γκαρσία. 

Ο Τσούμπερ έφυγε στην κόντρα, είχε το «καθαρό μυαλό» να σερβίρει στον αφύλακτο Λιβάι, ο οποίος σούταρε με τον Λιβάκοβιτς να τον σταματά εντυπωσιακά με το πόδι και να κρατά το μηδέν.

Στο 20' ο Στάνκοβιτς είπε «όχι» σε ωραίο σουτ του Πέτκοβιτς με τον Μιχαϊλιτσένκο άθελά του στο 26' να διώχνει με το κεφάλι τη «βολίδα» του Ριστόφσκι που είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. 

Η ΑΕΚ μετά το μουδιασμένο δεκάλεπτο έλεγχε, πλέον, τον ρυθμό και επί της ουσίας δεν απειλούνταν.

Στο 38', όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. 

Ο Πινέιρο που λίγο νωρίτερα είχε κλείσει τα μάτια σε φάουλ του Σούταλο στον Λιβάι, είδε παράβαση του Γιόνσον πάνω στον Πέτκοβιτς. 

Έδωσε φάουλ με τον Μπούλατ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ να κάνει το 1-0.

 Η Ντιναμό πήρε τα πάνω της και στο 45+2' λίγο έλειψε να «σκοτώσει» την Ένωση. 

Ο Ελίασον δεν κατάφερε να διώξει, ο Μιχαϊλιντσένκο βρέθηκε απέναντι στον Στάνκοβιτς, πλάσαρε, αλλά το έβγαλε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμένει έως το σφύριγμα του Πινέιρο για το ημίχρονο. 

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο β' ημίχρονο. Πήρε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε ψηλά και προσπάθησε να δημιουργήσει φθάνοντας, τελικά, στο γκολ της ισοφάρισης στο 59' με τον Τσούμπερ. 

Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά με τους Σιμάνσκι, Βίντα. 

Η μπάλα έφθασε στον Λιβάι που συνδυάστηκε ωραία με τον Τσούμπερ, ο οποίος ελίχθηκε, πλάσαρε ψύχραιμα και έκανε το 1-1. 

Η Ντιναμό αφυπνίστηκε και απείλησε δις με δεύτερο γκολ.

 Στο 62' ο Στάνκοβιτς είπε «όχι» στο σουτ του Μπούλατ, ενώ στο 64' ο Έμρελι είδε την κεφαλιά του να σταματά στο δοκάρι. 

Η ΑΕΚ ξεπέρασε αναίμακτα αυτό το δύσκολο πεντάλεπτο και ξαναβρήκε τον εαυτό της φθάνοντας στο 72' στο 2-1 με το γκολ του Πινέδα που για εκατοστά ήταν οφσάιντ με αποτέλεσμα το τέρμα να ακυρώνεται. 

Η Ένωση ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνε επί της ουσίας τη μία καλή στιγμή για το 2-1, όπως αυτή του 84' με τον Λιβάι. 

Εξαιρετική κομπίνα σε φάουλ του Μάνταλου, ο Λιβάι δεν εκτέλεσε με το αριστερό, το έκανε με το δεξί με τον Λιβάκοβιτς να μπλοκάρει. 

Ήταν θέμα χρόνου το 2-1 για την ΑΕΚ και στο 90' ήρθε το γκολ από τον Γαλανόπουλο. 

Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των Κροατών μετά από μπαλιά του Πισάρο και με σουτ στην κίνηση πέτυχε την ανατροπή για την Ένωση.

Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν έκατσε πίσω για να κρατήσει το 2-1, αλλά απείλησε και δύο φορές με κεφαλιά του Βίντα για το 3-1. 

Εν τέλει το 2-1 έμεινε με την Ένωση να αποκτά σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League και να κάνει ένα σπουδαίο διπλό και για τον Μιχάλη Κατσούρη.


Ντιναμό Ζάγκρεμπ:
Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Γιόσιπ Σούταλο, Λιούμπισιτς, Μιχαιλιτσένκο, Μπούλατ (72' Σούσιτς), Μίσιτς (84΄Κανέκο), Σπίκιτς (45' Έμρελι), Ιβάνουσεκ (72' Μπατούρινα), Πέτκοβιτς.


ΑΕΚ: 
Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83' Μάνταλος), Γιόνσον (67' Γαλανόπουλος), Ελίασον (55' Άμραμπατ), Πινέδα (83' Πισάρο), Τσούμπερ (83' Αραούχο), Γκαρσία.

Γιώργος Πολυχρονίδης (προπονητής ΠΑΟΠ Ν. Αμισσού) : θέλουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια το δραμινό ποδόσφαιρο...και να γράψουμε ιστορία''!

 Λίγες ώρες απέμειναν για την έναρξη των μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική μεταξύ των πρωταθλητών των ΕΠΣ και ο προπονητής της δραμινής πρωταθλήτρ...