ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Champions League : η κλήρωση των play-offs !

 Την πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντβέρπ, θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα play off του Champions League, σε περίπτωση που προκριθεί επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ Μπράγκα ή Μπάτσκα θα περιμένουν τον Παναθηναϊκό αν περάσει τη Μαρσέιγ. 

Στην Αθήνα και οι δύο επαναληπτικοί. 

Ένα μήνα μετά το φιλικό τους παιχνίδι, ήρθαν τα μαντάτα ότι μπορεί να συναντηθούν ξανά και σε επίσημο.

 Στις 8 Ιουλίου η ΑΕΚ είχε αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Βελγίου και αν όλα πάνε καλά απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεπ, τότε οι δύο ομάδες θα τα πουν εκ νέου σε 15 μέρες από σήμερα. 

22 ή 23 Αυγούστου τα πρώτα παιχνίδια, μια εβδομάδα αργότερα οι επαναληπτικοί και έπαθλο η πολυπόθητη είσοδος στους ομίλους του Champions League. 

Στο δρόμο της Ένωσης, λοιπόν, η ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο στο Βέλγιο έπειτα από σχεδόν 70 χρόνια και σε ένα πρωτάθλημα που κρίθηκε σχεδόν στην εκπνοή του και η οποία επανήλθε μόλις το 2017 στην μεγάλη κατηγορία, έπειτα από μια κρίση σχεδόν είκοσι χρόνων.

Για τον Παναθηναϊκό, τα πράγματα εξ αρχής ήταν πιο απλά. 

Yποψήφιοι αντίπαλοι από δύο ζευγάρια ανάλογης δυναμικότητας και δυναμικής σε γενικές γραμμές και εντέλει ήρθε το ζευγάρι Μπράγκα-Μπάτσκα Τόπολα. 

Προφανώς και η Πορτογαλική ομάδα είναι το φαβορί απέναντι στη σερβική ομάδα, η οποία πάλεψε μέχρι να κάνει την έκπληξη στο εγχώριο πρωτάθλημα, ωστόσο τερμάτισε εντέλει είκοσι βαθμούς πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα, παίρνοντας ωστόσο την καλύτερη θέση της ιστορίας της. 

Η Μπράγκα σαφώς πιο γνωστή, πιο επικίνδυνη, πιο πλούσια και πιο ακριβή ομάδα, την περασμένη σεζόν τερμάτισε τρίτη πίσω από Μπενφίκα και Πόρτο και ψάχνει επιστροφή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από έντεκα χρόνια και τη σεζόν 2012-13.

Αναλυτικά τα ζευγάρια (τα παιχνίδια θα διεξαχθούν 22 ή 23/8 και 29 ή 30/8):


Σλοβαν Μπρατισλάβας ή Μακάμπι Χάιφα-Γιουνγκ Μπόις


Αντβέρπ-ΑΕΚ ή Ντιναμό Ζάγκερμπ


Ολίμπια Λιουμπλιάνας ή Γαλατάσαραι

Ράκοβ ή Άρης Λεμεσού-Κοπεγχάγη ή Σπάρτα Πράγας


Κλάκβικ ή Μόλντε-Ολίμπια Λιουμπλιάνας ή Γαλατασαράι


Μπράγκα ή Μπάτσκα-Παναθηναϊκός ή Μαρσέιγ


Ρέιντζερς ή Σερβέτ-Αϊντχόβεν ή Στουρμ Γκρατς