ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0 : στο ''ρελαντί'' ...''σκόρπισε'' τους Σκωτσέζους και ''πέταξε'' στους ομίλους!

 Η Τούμπα φόρεσε το ευρωπαϊκό της κοστούμι, ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε άψογος οικοδεσπότης και το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου «κέρασε» τεσσάρα πρόκρισης για τους ομίλους του Conference League. 

Η κατάσταση ενόψει της ρεβάνς για την Χαρτς εξ αρχής ήταν συγκεκριμένη και δύσκολη. 

Ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» με ένα μεγάλο «διπλό» (2-1) από τον πρώτο αγώνα και στην Τούμπα χρειάστηκε απλώς να κάνει check in, μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε κατά κράτος των Σκωτσέζων, «ξεδιπλώνοντας» στο χορτάρι της Τούμπας εμπειρία, νιάτα και ποιότητα. 

Πολλή ποιότητα έναντι μίας ομάδας που πήγε το ματς στη δύναμη, στη μονομαχία και στο ξύλο είτε με τραβήγματα της φανέλας από πίσω είτε με αγκωνιές. 

Οι... παλιοσειρές του Δικεφάλου έδωσαν το σύνθημα και το πάρτυ στο γήπεδο της Τούμπας ξεκίνησε.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστράτευσε τον αρχηγό, Αντελίνο Βιεϊρίνια, στην αρχική ενδεκάδα και ο Πορτογάλος προειδοποίησε μόλις στο 13' με ένα καλοζυγισμένο σουτ από απόσταση που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Χαρτς. 

Σκυτάλη πήρε ο ιδιαίτερα ορεξάτος και μόνιμα απειλητικός Τάισον που δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Σκωτσέζους. 

Στο 16' ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε έξυπνα φάουλ από τ' αριστερά, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια από τον Σάνκλαντ, ξεγελώντας τον Κλαρκ, για να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0! 

Και αυτή ήταν μόνο η αρχή...

Σε μία από τις πολλές ενέργειές του για... highlights, ο Κωνσταντέλιας «σέρβιρε» για τον Σβαμπ, ο Αυστριακός έστρωσε με κεφαλιά και ο Μπράντον Τόμας με υπέροχο γυριστό, έγραψε το 2-0. 

Γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα ακόμη και από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αντιλαμβανόμενος πως ο ΠΑΟΚ κρατά την πρόκριση στα χέρια του.

Η εικόνα υπεροχής του ΠΑΟΚ με κυκλοφορία της μπάλας, ωραίους συνδυασμούς και μόνιμη πίεση ψηλά έδειχνε ξεκάθαρα πως η Χαρτς δεν είχε καμία τύχη στην Τούμπα καθώς στις μετρημένες φορές που... ξεμύτισε, προσεγγίζοντας το επιθετικό τρίτο του Δικεφάλου, η άμυνα των ασπρόμαυρων με τρομερές αλληλοκαλύψεις πρόσφερε ένα ξεκούραστο βράδυ στον Κοτάρσκι.

Με το δείκτη του σκορ στο 2-0, ο ΠΑΟΚ φάνηκε να ρίχνει ρυθμούς στο β΄ημίχρονο, επιτρέποντας -μάλιστα- στην Χαρτς να καταγράψει και την πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία της στο 53' με τον Κοχρέιν να κάνει το σουτ από καλή θέση και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. 

 Η όποια διάθεση όμως των Σκωτσέζων με πρωταγωνιστή κυρίως τον Σάνκλαντ «έσβησε» γρήγορα.

Στο 57', στην πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Κοτάρσκι και τη βαθιά μπαλιά του Κροάτη στην πλάτη της άμυνας της Χαρτς, για τον αφύλακτο Αντρίγια που «πάσαρε» στον Γιάννη Κωνσταντέλια, «εκτελώντας» ψύχραιμα για το 3-0 εν μέσω αποθέωσης. 

Στο 71' ήρθε και το τελειωτικό «χτύπημα» για την Χαρτς, όταν ο ΠΑΟΚ... παρέδωσε μία αντεπίθεση για σεμινάριο. 

Ο Μπράντον είδε την κίνηση του Τάισον, τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος με απίθανο τελείωμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου για το 4-0.

Και δικαιολογημένα... σήκωσε την Τούμπα στο πόδι κατά την αλλαγή του , όπως έκανε και νωρίτερα ο Αντελινο Βιερίνια  ακούγοντας ρυθμικά το γήπεδο να φωνάζει το όνομά του. 


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: 
Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (Κεντζιόρα 64’), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάραςμ (Οζντόεφ 64’), Σβαμπ, Αντρίγια (Βρακάς 82’), Τάισον (Μουργκ 75’), Κωνσταντέλιας, Μπράντον (Τζίμας 74’).

Χαρτς: 
Κλαρκ, Ρόουλς, Σίμπικ, Κεντ, Άτκινσον, Κίνγσκλεϊ (Ντενόλμ 66’), Κοχρέιν, Μπόις (Ταγκάβα 59’), Ντέβλιν, Βάργας, Σάνκλαντ (Λόρεϊ 66’).

Χριστός Ανέστη ! Υγεία και ευλογία σε όλο τον κόσμο...

  Χριστός Ανέστη! Η ΟRAGIASPOR-DRAMAS εύχεται σε όλο τον κόσμο υγεία , δυναμη και αγάπη !