ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Μπράγκα - Παναθηναϊκός 2-1 : και τώρα με το ΟΑΚΑ στο πλευρό του ...μπορεί να ''πετάξει'' στους ομίλους!

 Πλήρωσε τα λάθη του από την ποιοτική Μπράγκα (2-1), έχασε το άχαστο, αλλά δικαιώθηκε στο τέλος και από μαγικό συνδυασμό Ιωαννίδη-Μαντσίνι πήρε το γκολ που άξιζε και τώρα… ΟΑΚΑ με 65.000 κόσμο για μια θέση στο όνειρο!


Ο αλύγιστος Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς χτύπησε με τον Ντάνιελ Μαντσίνι στο 95’ και η ήττα του από τη Μπράγκα με 2-1 τον κράτησε ολοζώντανο στο κόλπο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που θα κριθεί οριστικά στη ρεβάνς της Τρίτης στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ. 

Παρά τις κακουχίες και τις αναποδιές που συνάντησε στη διάρκεια του ματς, κόντρα στη ροή του αγώνα από τους Πορτογάλους, το τριφύλλι άντεξε. 

Και έστειλε νέο μήνυμα στην Ευρώπη ότι o Panathinaikos is back… 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο δευτερόλεπτο του ματς, όντας άριστα διαβασμένος και πιέζοντας ψηλά την Μπράγκα με στόχο να μην μπορέσει να φτάσει εύκολα τη μπάλα στο επιθετικό της τρίτο, στο χώρο του γηπέδου δηλαδή όπου σφύζει από ταλέντο. 

Το τριφύλλι δημιούργησε αρκετές απειλές μπροστά από την εστία του Ματέους, με την κεφαλιά του Μάγκνουσον στο 2’ να αποτελεί την προειδοποιητική βολή. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παλάσιος σούταρε διαγώνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα άουτ. 

Λίγο αργότερα ο Μαντσίνι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς ο Αργεντινός είχε υποδειχθεί οφ σάιντ, με τον Παναθηναϊκό πάντως να κυριαρχεί στο χορτάρι. 

Στο 13’ ο Μάγκνουσον με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά μετά (16’) από το… πουθενά ο Γερμανός διαιτητής, Σβάιερ, ανακάλυψε παράβαση/πέναλτι σε κόψιμο του Βαγιαννίδη επί του πολύ επικίνδυνου Μπρούμα. 

Ο VAR τον φώναξε να ξαναδεί τη φάση και κατόπιν ακύρωσε την αρχική του απόφαση.

Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε. 

Συνέχισε να βάζει δύσκολα στους Πορτογάλους και στο 30’ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. 

Ο Παλάσιος βγήκε μόνος του με τον τερματοφύλακα της Μπράγκα αλλά σούταρε πάνω του.  

Η πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία της πορτογαλικής ομάδας προέκυψε στο 45+3’ μετά από σουτ του Αντρέ Ορτα που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, περνώντας λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το δοκάρι του Μπρινιόλι. 

Αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παλάσιος και πάλι μπήκε στην περιοχή και σούταρε διαγώνια, με τον Ματέους να του λέει και πάλι «όχι» και τον Σπόραρ να μην προλαβαίνει να πάρει το ριμπάουντ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με το τριφύλλι να είναι εξαιρετικό τακτικά και ανώτερο της Μπράγκα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πορτογάλοι μπήκαν με πολύ περισσότερη ορμή και αποφασιστικότητα. Απείλησαν αρχικά με τον Ρουίθ (48’) και τον Μπρινιόλι να παραχωρεί κόρνερ. 

Και στο 51’ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ρ. Ορτα και σουτ του Αμπέλ Ρουίθ μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ (1-0). 

Στο 57’ ο Χουάνκαρ έβγαλε σέντρα από αριστερά αλλά η κεφαλιά του Παλάσιος έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 63’ ο Σπόραρ έχασε την ευκαιρία της χρονιάς. Ο Μαντσίνι έκανε εκπληκτική ενέργεια από αριστερά και σέρβιρε στο πιάτο το γκολ στον Σλοβένο, που έχασε το βηματισμό του και αστόχησε προ κενής εστίας!! 

Ο Γιοβάνοβιτς τον αντικατέστησε στο επόμενο λεπτό με τον Ιωαννίδη κι έριξε στη μάχη επίσης τον Μπερνάρ αντί του Τζούρισιτς. 

Σαν να μην έφτανε αυτό κι αντί να γίνει το 1-1, στο 74’ η Μπράγκα κατάφερε κόντρα στη ροή του αγώνα να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Ντιάλο να εκμεταλλεύεται ολιγωρία της πράσινης άμυνας και μετά τη δεύτερη ασίστ του Ρ. Ορτα να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Μπρινιόλι (2-0)! 

Ο Μπρινιόλι στο 94’ έσωσε τον Παναθηναϊκό σε γρήγορη αντεπίθεση της Μπράγκα και στο 95’ ο εκπληκτικός απόψε Ντάνιελ Μαντσίνι, νίκησε τον Ματέους και διαμόρφωσε το 2-1! 

Ο Παναθηναϊκός το άξιζε, το κυνήγησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και κατάφερε να μείνει ολοζώντανος για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά από τη σεζόν 2010/11. 

 
Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΜΠΡΑΓΚΑ (Μαρθελίνιο):
 Ματέους, Βίκτορ Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ, Μαρίν, Μουσράτι (36’ Α. Ορτα), Καρβάλιο, Πίτσι (66’ Ντιαλό), Ρ. Ορτα (86’ Λόπεθ), Αμπέλ Ρουίθ (86’ Μπάνζα), Μπρούμα (86’ Αντρέ Κάστρο).


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς):
Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ (82’ Αράο), Βιλένα (76’ Τσέριν), Τζούρισιτς (65’ Μπερνάρ), Παλάσιος (76’ Αϊτόρ), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης), Μαντσίνι. 

Μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική : live scores η εξέλιξη της 1ης αγωνιστικής! (Κυριακή 28/4 , 17:00)

  Με την 1η αγωνιστική αρχίζει σήμερα Κυριακή 28/4 το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου προς την  Γ΄Εθνικη Κατηγορία μεταξύ των πρωταθλητών των Ενώσε...