ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

ΑΕΚ - Αντβέρπ 1-2 : έδειξε ανέτοιμη...για το όνειρο!


Η ΑΕΚ πέταξε την χρυσή ευκαιρία, έδειξε ανέτοιμη για τα αστέρια και μετά τη νέα νίκη της Άντβερπ (2-1) συνεχίζει στο Europa League όπου μπορεί να διακριθεί με… Λιβάι και βελτίωση στο σετ παιχνίδι!

Ξεκίνημα α λά... Πανσερραϊκός για την ΑΕΚ. 

Η Ένωση μπήκε μουδιασμένα με αποτέλεσμα η Αντβέρπ να ελέγχει τον ρυθμό, να έχει την κατοχή και να είναι αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς. 

Η Αντβέρπ επί της ουσίας θύμιζε την ΑΕΚ της περσινής σεζόν. 

Πίεζε ψηλά, κέρδιζε μπάλες και είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο πεντάλεπτο πάτησε τουλάχιστον τρεις φορές την περιοχή της ΑΕΚ έχοντας την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς μόλις στο 4' με σουτ του Μούγια που έβγαλε ο Στάνκοβιτς.

Και αφού η ΑΕΚ ξεπέρασε αναίμακτα το εξάλεπτο, άρχισε σιγά-σιγά να ισορροπεί. Να ηρεμεί, να πιέζει και να προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των Βέλγων.

 Όπως έγινε στο 14' δις με την μπάλα να μην φθάνει στον Γκατσίνοβιτς που καιροφυλακτούσε για να εκτελέσει είτε με το κεφάλι είτε με τα πόδια. 

Το 0-0 παρέμενε με την ΑΕΚ όσο περνούσαν τα λεπτά να βελτιώνει την εικόνα της και να αυξάνει την πίεση στην εστία των Βέλγων που προσπαθούσαν να επιτεθούν κυρίως στο τρανζίσιον ψάχνοντας ευκαιρίες να βρουν την Ένωση στο... ξέφωτο. 

Και στο 16' ήταν η σειρά του Πόνσε να απειλήσει.

 Ο Αργεντινός πήρε την κεφαλιά στην καλοζυγισμένη σέντρα του Χατζισαφί, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι. 

Στο 21' η Ένωση είχε νέα καλή στιγμή ελέω του πείσματος του Πινέδα, αλλά η κεφαλιά του Πόνσε στην αναμπουμπούλα της βελγικής άμυνας δεν είχε ευτυχή κατάληξη. 

Ήταν εμφανές μέσα στο γήπεδο ότι διεξαγόταν μία μάχη τακτικών και ψυχής με τον κόσμο να προσπαθεί να σπρώξει τους παίκτες του Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να σφυροκοπά τους Βέλγους, να μην τους αφήνει να πάρουν ανάσα με τον Πόνσε να χάνει στο 25' μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. 

Έπειτα από κλέψιμο της μπάλας, ο Πινέδα τροφοδότησε τον Πόνσε, ο οποίος έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Μπουτέ να διώχνει σε κόρνερ.

Μετά το 30' ο Αλμέιδα επανέφερε τις «εργοστασιακές ρυθμίσεις». Έβαλε τον Τσούμπερ πίσω από τον Πόνσε και τον Γκατσίνοβιτς, με την ΑΕΚ να απειλεί εκ νέου στο 36'. 

Ο Ελβετός συνεργάστηκε με τον Άμραμπατ που σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Το 0-0 παρέμενε με την ΑΕΚ να ψάχνει το γκολ με ορθόδοξο τρόπο και την Αντβέρπ να επιβεβαιώνει τη σκληράδα στην άμυνα και το αρκετά καλό τρανζίσιον. 

Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ με την Ενωση των 9 τελικών με μία εντός στόχου, πάντως, να δείχνει πως μπορεί να βρει τουλάχιστον το ένα γκολ για να μπει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. 


1-0 η Αντβέρπ και θρίλερ μετά το 90'

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές, με τον Τσούμπερ να μένει πίσω από τον φορ και τον Γκατσίνοβιτς στην αριστερή πλευρά.

Η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ με πίστη στο πλάνο της και χωρίς πανικό απέναντι σε μία καλοστημένη, είναι αλήθεια, αμυντικά Αντβέρπ που έψαχνε κάτι καλό στην κόντρα. 

Το 0-0 παρέμενε, η ΑΕΚ έλεγχε και ο κόσμος προσπαθούσε να μπει στην εξίσωση ως 12ος παίκτης με τη φωνή.

Και στο 53' η ΑΕΚ λίγο έλειψε να φθάσει στο πολυπόθητο 1-0 με το γύρισμα του Πινέδα να κόβεται από την άμυνα της βελγικής ομάδας. 

Στο 57' ο Πόνσε βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. 

Ο χρόνος περνούσε, οι γραμμές της ΑΕΚ είχαν ανοίξει δίνοντας το δικαίωμα στην Αντβέρπ στο 61' να χάσει μοναδική ευκαιρία για να φθάσει στο γκολ. 

Οι Βέλγοι έφθασαν ένα κλικ από το 0-1 με τον Μούγια σε παράλληλη σέντρα από το τέρμα, να μην βάζει σωστά στην κενή εστία το σώμα του, να μην βρίσκει την μπάλα και να χάνει την ευκαιρία του ματς. 

Το 0-0 παρέμενε με την Αντβέρπ να ΄χει στο 65' το πλήγμα με τον κορυφαίο παίκτη της, Αλντερβάιρελντ. 

Ο έμπειρος στόπερ τραυματίστηκε στον ώμο και αντικαταστάθηκε από τον Ντεν Μπος. 

Στο 69' ο Αλμέιδα έπαιξε τα χαρτιά των Ελίασον-Αραούχο αντί των Άμραμπατ-Τσούμπερ, αλλά η Αντβέρπ ήταν αυτή που βρήκε γκολ και «πάγωσε» τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο 72' έπειτα  από πανέξυπνη εκτέλεση πλαγίου, ο Μπαλίκουισα άφησε πίσω τον Ρότα και έκανε το παράλληλο γύρισμα, με τον Κερκ να πλασάρει σε κενή εστία και να κάνει το 0-1.

Και κάπου εκεί όλα φάνηκε να τελειώνουν...

Ο κόσμος προσπάθησε να δώσει ώθηση στην ΑΕΚ, αλλά η Ένωση έδειχνε να μην μπορεί. 

Και εκεί που όλα έδειχναν τελειωμένα, ήρθε στο 90' ο Αραούχο να κάνει το 1-1 και να δώσει διαστάσεις... θρίλερ στην αναμέτρηση. 

Ο κάπτεν της ΑΕΚ κατέβασε ωραία την μπάλα, σούταρε και την έστειλε... στο πλεκτό βάζοντας «φωτιά» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και εκεί που η ΑΕΚ ανοίχτηκε, βγήκε όλη μπροστά, η Αντβέρπ χτύπησε στην κόντρα και έφθασε στο 90+5' στο 2-1 με τον Μπαλικουίσα. Και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.


ΑΕΚ: 
Στάνκοβιτς, Ρότα (80' Γιόνσον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80' Πισάρο), Πινέδα, Άμραμπατ (69' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (80' Μάνταλος), Τσούμπερ (69' Αραούχο), Πόνσε.


Αντβέρπ: 
Μπουτέ, Βάινς, Αλντερβάιρελντ (65' λ.τρ. Ντεν Μπος), Κουλιμπαλί, Ντε Λάετ, Κεϊτά, Εκέλενκαμπ (65' Κερκ), Φερμίρεν, Μούγια, Γιάνσεν (83' Γιουσούφ), Μπαλικουίσα.

Άρης Μικροχωρίου : το νέο Διοικητικό Συμβούλιο!

 Διοικητικές αρχιαιρεσίες στον Άρη Μικροχωρίου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκεύης όπου και εκλέχθηκε νέο διοικητικό συμβούλιο! Ανα...