ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Αντβέρπ – ΑΕΚ 1-0 ( CHAMPIONS LEAGUE) : ''κακή ήττα''...αλλά στην Φιλαδέλφεια μπορεί να προκριθεί!

 Κακό αποτέλεσμα (1-0) για την ΑΕΚ που δεν είχε δημιουργία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου απέναντι στην Αντβέρπ αλλά έγινε ξεκάθαρο πως στην OPAP Arena θα... περάσει η καλύτερη ομάδα!

Έχασε, αλλά δεν χάθηκε... 

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα (0-1) από την πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντβέρπ, στο «Μποζουΐλ» της Αμβέρσας, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η Ένωση πλήρωσε το «χλιαρό» ξεκίνημά της, όταν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ (16' Γιάνσεν), στη συνέχεια κυριάρχησε πλήρως, έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για μίνιμουμ ένα γκολ, όμως δυστυχώς έχασε και τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στο πρώτο ημίχρονο. 

Πολύ καλά στημένη στην άμυνά της η ομάδα του Φαν Μπόμελ, ακόμη και όταν έμεινε με δέκα παίκτες στο 50', άντεξε στην αφόρητη πίεση των νταμπλούχων Ελλάδας και έτσι πήρε αυτή την οριακή νίκη που τη στέλνει πλέον με το προβάδισμα στη ρεβάνς της επόμενες Τετάρτης (30/8, 22:00) στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Εκεί όπου με μια αντίστοιχη εμφάνιση αλλά λίγο μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και τύχη, φάνηκε ότι μπορεί να κάνει ακόμη μια ανατροπή και να περάσει στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Κακό «μπάσιμο» της ΑΕΚ και 1-0

Όσον αφορά στην εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, οι δύο ομάδες βγήκαν με διάθεση να πιέσουν αμφότερες ψηλά τον αντίπαλο. 

Γρήγορα η αναμέτρηση πήρε καλό ρυθμό, με μοιρασμένη κατοχή και την ΑΕΚ όμως να δείχνει στο ξεκίνημα ένα κλικ κάτω σε φρεσκάδα και ταχύτητα. 

Η Ένωση πλήρωσε ακριβώς αυτό το κακό ξεκίνημά της, αφού μετά τη χαμένη ευκαιρία του Λιβάι στο 11' (σ.σ. κεφαλιά αμαρκάριστος πάνω στον Μπουτέ), βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της Αντβέρπ στην περιοχή του Αθανασιάδη. 

Οι Βέλγοι κυκλοφόρησαν εύκολα τη μπάλα, το πρέσινγκ της ΑΕΚ δεν δούλεψε, ο Φερμέιρεν πέρασε μια απλή κάθετη στην περιοχή και ο Γιάνσεν που είχε κάνει κίνηση με ένα πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση με το αριστερό νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0.

Παρότι η ομάδα του Αλμέιδα βρέθηκε πίσω στο σκορ για τρίτο συνεχόμενο επίσημο ματς, ίσως αυτό το γκολ την ξύπνησε. 

Mετά το 20λεπτο η Ένωση κυριάρχησε και άρχισε να κάνει πάλι το γνωστό παιχνίδι της, ενώ αντίθετα, με το σκορ υπέρ της, η Άντβερπ αποφάσισε να μείνει πίσω και να περιμένει, μένοντας παράλληλα και πλήρως ακίνδυνη επιθετικά αφού επόμενη φάση της μετά το γκολ ήρθε πια λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. 


Πολλές χαμένες ευκαιρίες...

Στο 21' το σουτ του Σιμάνσκι πέρασε άουτ, ενώ στο 23' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από νέα σέντρα του Άμραμπατ από τα δεξιά, νέα κεφαλιά του Γκαρσία πέρασε λίγο άουτ αυτή τη φορά. 

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ ήταν και αυτή του 28', όταν μετά τη βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι, ο Γκαρσία κατέβασε έξοχα και μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά με το αριστερό αλλά ο Αλντερβάιρελντ του έβαλε σωτήριο τάκλικ, πέρασε κόρνερ η μπάλα.

 Δυστυχώς στα επόμενα λεπτά η Ένωση έχασε τον Λιβάι λόγω τραυματισμού στο 33', πάνω σε μια προσπάθειά του να σουτάρει, όμως παρ' όλα αυτά η Ένωση ήταν η ομάδα που παρέμενε συνήθως σε θέση επίθεσης. 

Η επόμενη φάση των Βέλγων ήταν αυτή του 41' στην αντεπίθεση, με το επικίνδυνο γύρισμα του Γιάνσεν από αριστερά να περνάει ανεκμετάλλευτο και το σουτ του Ντε Λατ στη συνέχεια να βρίσκει στον Μουκουντί. 

Τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρος για την ΑΕΚ στο 44' το σουτ του Πινέδα από καλή θέση μετά το γύρισμα του Τσούμπερ, που όμως κόντραρε και πέρασε κόρνερ.


Αποβολή η Αντβέρπ, άργησε να κάνει φάσεις η ΑΕΚ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου πια, έγινε ακόμη πιο εμφανές ότι η Αντβέρπ θα προσπαθούσε να «καθίσει» πάνω σε αυτό το 1-0 μέχρι το τέλος. 

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να επιτεθεί με όλους τους τρόπους, όμως οι Βέλγοι είχαν τις απαντήσεις, με καλή ατομική απόδοση αλά και πολύ σωστό στήσιμο τακτικά. 

Στο 48' ο Μπουτέ απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Χατζισαφί και στο 51' ήρθε η φάση που θα έδειξε ότι θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ για να ξαναμπεί στο ματς, αφού ο Μπατάιγ άφησε με δέκα την ομάδα του, βλέποντας την απευθείας κόκκινη για εξαιρετικά σκληρό μαρκάρισμα στον αστράγαλο του Γκατσίνοβιτς, με τις τάπες.

Εάν πριν την αποβολή η Αντβέρπ ήταν μια φορά αποφασισμένη να κλειστεί πίσω και να περιμένει, πλέον ήταν αυτονόητο ότι θα συμβεί αυτό. 

Ο Φαν Μπόμελ άλλαξε τη διάταξη σε 5-3-1, με τις δύο πρώτες γραμμές να είναι ουσιαστικά γραμμές άμυνας οκτώ παικτών μπροστά στην περιοχή του Μπουτέ. 

Η ΑΕΚ έψαχνε τους διαδρόμους, με κάθετες, με σέντρες, με γεμίσματα, όμως οι Βέλγοι δεν παραχωρούσαν το παραμικρό εκατοστό. 

Για αρκετά λεπτά δεν υπήρξαν σπουδαίες φάσεις πλην κάποιων μακρινών σουτ, με πρώτη σημαντική φάση μετά την αποβολή αυτή του 77ου λεπτού, όταν ο Μάνταλος έκανε καλή κίνηση και σουτ από το όριο της περιοχής, αλλά ο Μπουτέ απέκρουσε δύσκολα. 

Σημαντική επέμβαση έκανε και στη φάση του 88', βγάζοντας την γυριστή κεφαλιά του Πόνσε μετά από σέντρα του Άμραμπατ. 

Άουτ πέρασε και η προβολή του Μουκουντί στο 94' στην τελευταία φάση κι έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με αυτό το 1-0 που δίνει οριακό προβάδισμα στους Βέλγους. 

Η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με 21 τελικές και 57% κατοχή μπάλας, στοιχεία που σε συνδυασμό με τη συνολική εικόνα του ματς, δείχνουν ότι η Ένωση στη ρεβάνς μπορεί να... καθαρίσει τη δουλειά και να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αντβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ):
Μπουτέ, Ντε Λατ, Κουλιμπαλί, Αλντερβάιρελντ, Μπατάιγ, Φερμέιρεν, Εκέλενκαμπ (56' Φαν ντε Μπος), Κεϊτά, Μπαλίκουισα, Οντρέικα (56' Βάινς), Γιάνσεν (70' Μούγια).


ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα):
 Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ (67' Αραούχο), Σιμάνσκι (46' Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (67' Ελίασον), Τσούμπερ (67' Μάνταλος), Άμραμπατ. Γκαρσία (36' Πόνσε).

Μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική : live scores η εξέλιξη της 1ης αγωνιστικής! (Κυριακή 28/4 , 17:00)

  Με την 1η αγωνιστική αρχίζει σήμερα Κυριακή 28/4 το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου προς την  Γ΄Εθνικη Κατηγορία μεταξύ των πρωταθλητών των Ενώσε...