ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Παναθηναϊκός - Μπράγκα 0-1 : βρέθηκε μια ανάσα....απο τα αστέρια!

 Ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα σωστά, μόνο που δεν έβαλε στα δίχτυα τη Μπράγκα (0-1) και πλήρωσε μια αδράνεια! 

Μαγική ατμόσφαιρα από 65.000 κόσμο που άξιζε Champions League αλλά και στο Europa αυτό το τριφύλλι έχει μεγάλη τύχη!


Πόρνη μπάλα.
 Το είχε πει κάποτε ο Ιβιτσα Οσιμ και το εμπεδώσαμε απόψε στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός έπαιξε μονότερμα την Μπράγκα, έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα αλλά οι Πορτογάλοι έπεσαν από την Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι δραπετεύοντας με τη νίκη (0-1) και το εισιτήριο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο τσεπάκι τους. 

Το τριφύλλι έπαιξε ως Ευρωπαίος κι όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την πορτογαλική ομάδα, αλλά τη στρίμωξε για τα καλά στο καναβάτζο. 

Ο νόμος του ποδοσφαίρου τον τιμώρησε, καθώς έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και στο τέλος το πλήρωσε ακριβά με το γκολ του Μπρούμα στο 85’.  

Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν μαγική αλλά ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να περάσει το πρώτο τέταρτο του ματς για να ξεπεράσει το αρχικό άγχος από το διακύβευμα του αγώνα. 

Η Μπράγκα απείλησε για πρώτη φορά στο 2’ όταν ο Μπρούμα από αριστερά μπήκε στην περιοχή, έστρωσε τη μπάλα στον Ορτα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε βρήκε πάνω στον Ντζαλό και κατέληξε άουτ. 

Στο 15’ Αμπέλ Ρουίθ σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην πρώτη του τελική στο αμέσως επόμενο λεπτό. 

Ο Βιλένα με ωραία διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Χουάνκαρ, ο οποίος έκανε το γύρισμα προς τον Ιωαννιδη, αυτός έστρωσε στον Βιλένα που σούταρε ψηλά άουτ. 

Και στο 18’ δημιούργησε την πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία μετά από φοβερή αλλαγή παιχνιδιού του Μαντσίνι προς τον Παλάσιος που έβγαλε υπέροχη συρτή σέντρα, όμως ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε στο τσακ να βρει τη μπάλα με προβολή προ κενής εστίας. 

Ακόμα καλύτερη ήταν η ευκαιρία στο 22’ με τον Βαγιαννίδη να κάνει τρομερή ενέργεια από δεξιά, τον Μπερνάρ να δίνει στον Παλάσιος που είδε το Μαντσίνι στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν βρήκε καλά στο βηματισμό του μόνος του με το τέρμα αδειανό! 

Η απάντηση της Μπράγκα ήρθε στο 31’ με τον Μπρινιόλι να κάνει σωτήρια απόκρουση με το αριστερό πόδι σε πλασέ του Αμπέλ Ρουίθ μετά από πάσα του Ντζαλό, ενώ στο νέο σουτ του Ορτα έβαλε την κόντρα ο Χουάνκαρ. 

Στο 43’ ο Σένκεφελντ αντικατέστησε τον τραυματία Γέντβαϊ και στο 45’ ο Ματέους μιμήθηκε τον Μπρινιόλι και παραχώρησε κόρνερ με υπερπροσπάθεια μετά από κεφαλιά του Βιαγιαννίδη από τη μικρή περιοχή! 

Στο 45+6’ το μακρινό σουτ Καρβάλιο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45+7’ ο Ιωαννίδης με φανταστική ενέργεια λίγο κάτω από το κέντρο, μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Μαντσίνι που έπεσε στο χορτάρι από μαρκάρισμα του Καρβάλιο με τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε» σε μία δύσκολη φάση.  

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας (62%-38%) και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ παρότι η Μπράγκα ήταν πολύ επικίνδυνη όταν έβγαινε στο επιθετικό τρανζίσιον όπως άλλωστε αναμενόταν. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και στο 54’ ο Μπερνάρ έδωσε θαυμάσια στον Παλάσιος που σούταρε διαγώνια, αλλά ο Ματέους απέκρουσε σωτήρια! 

Ο Γιοβάνοβιτς στο 62’ έκανε διπλή αλλαγή ρίχνοντας στη μάχη Αϊτόρ και Σπόραρ, ενώ στο 68’ ο Χουάνκαρ έχασε μοναδική ευκαιρία καθώς το σουτ του κόντραρε από τη μικρή περιοχή μετά από έξοχη ενέργεια του Μαντσίνι από δεξιά. 

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε μονότερμα την Μπράγκα αλλά ήταν τρομερά άτυχος και σαν να μην έφτανε αυτό η Μπράγκα κατάφερε να σκοράρει στο 84’ σε μία γρήγορη αντεπίθεσή της, με τον Μπρούμα στο 84’ (0-1) κόντρα στη ροή του αγώνα. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε τρεις διαδοχικές μεγάλες ευκαιρίες, αρχικά όταν ο Σπόραρ έστρωσε με το στήθος στον Τζούρισιτς που σούταρε με τη μία αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, κατόπιν με τον Σπόραρ και εν συνεχεία σε κεφαλιά του Σένκεφελντ από τη μικρή περιοχή! 


Οι συνθέσεις των ομάδων: 


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): 
Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ (43’ Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Βιλένα, Πέρεθ (78’ Τσέριν), Μπερνάρ (77’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (62’ Σπόραρ), Μαντσίνι. 


ΜΠΡΑΓΚΑ (Αρτούρ Ζόρζε): 
Ματέους, Γκόμεζ, Νιακατέ (49’ Σαατζί), Φόντε, Μαρίν, Α. Ορτα (65’ Ζαλαζάρ), Καρβάλιο, Ρ. Ορτα, Ντζαλό (65’ Πίτσι), Αμπέλ Ρουίθ, Μπρούμα.

Μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική : live scores η εξέλιξη της 1ης αγωνιστικής! (Κυριακή 28/4 , 17:00)

  Με την 1η αγωνιστική αρχίζει σήμερα Κυριακή 28/4 το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου προς την  Γ΄Εθνικη Κατηγορία μεταξύ των πρωταθλητών των Ενώσε...