ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Λευτέρης Αυγενάκης : ''οι διαιτητές θα ανεξαρτοποιηθούν απο τις ΕΠΣ '' !

Σε μια σημαντική εξαγγελία προέβη ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης απο το Ηράκλειο Κρήτης όπου παραβρέθηκε στα  εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας «Γιώργος Κουκουλάκης», του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου....

Συγκεκριμένα σε σημείο της ομιλίας του , όπως προκύπτει και απο το ρεπορτάζ του καλού φίλου Άγγελου Χάνου (insport.gr) αποκάλυψε ότι σύντομα οι Επιτροπές Διαιτησίας ή Σύνδεσμοι Διαιτητών όπως τους αποκαλούσαμε παλαιότερα , θα ανεξαρτοποιηθούν απο τις κατα τόπους ΕΠΣ ...με ότι και αν σημαίνει αυτό !

Αναλυτικά τα όσα τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης :

«Στη διαιτησία ήταν λάθος αυτό που έγινε πριν από λίγα χρόνια, με την ένταξή της στις κατά τόπους ΕΠΣ.
 
Παραμένει λάθος και ένα αγκάθι που θα διορθωθεί.

Όλες αυτές οι αντιλήψεις και οι νοοτροπίες ότι η διαιτησία είναι υποχείριο τόσο σε επίπεδο ΕΠΣ όσο και σε επίπεδο ΕΠΟ, θα αλλάξουν.

Και θυμίζω ότι για τη μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική έχουμε περάσει διάταξη, η οποία θα εξελιχθεί με την έκδοση υπουργικής απόφασης.

Το έχω πει και το ξαναλέω ότι θα ακολουθήσει διάλογος με όλους (με τη Super League, την ΕΠΟ, τα δικά σας όργανα), θα συζητήσουμε και κατόπιν θα προχωρήσουμε στην έκδοση της υπουργικής αποφάσεως που θα αφορά στη διαιτησία.

Το θεσμικό πλαίσιο των διαιτητών θα προχωρήσει, χωρίς να με ενδιαφέρουν όσα γράφονται ή ακούγονται. 

Το έχω αποδείξει στην πράξη αυτά τα σχεδόν τέσσερα χρόνια. Η διαιτησία πρέπει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, να έχει την οντότητά της και να υπακούει και στους παγκόσμιους κανόνες της».

Εuro 2024 : η ''ταυτότητα'' της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο! Αποτελέσματα και βαθμολογία

 Με την 2η αγωνιστική στον 1ο όμιλο συνεχίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης το ΕURO όπου σημειώθηκαν 4 γκολ και έτσι φθάσαμε συνολικά στα 14 τέ...