ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Ιωνικός Ιωνίας : απέκλεισε την Α.Ε. Καλαμπακίου στην 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ...και τώρα ''κρυφοκοιτάζει'' τους ''16''!!!

 Ο Ιωνικός Διαβατών γράφει τη δική του ιστορία στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση έφτασε στην τελική "28αδα" και μάλιστα θα δώσει αγώνα με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου. 

Mάλιστα η ομάδα της Μακεδονίας ξεκίνησε αυτό το ''μαγικό ταξίδι'' απο την Δράμα αποκλείοντας στην Νικοτσάρα την δική μας κυπελλούχο Α.Ε. Καλαμπακίου !!!

Δείτε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία από την ομάδα της Α1 ΕΠΣ Μακεδονίας.....


Το φετινό Κύπελλο Ελλάδος θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα αντίστοιχα κύπελλα των προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών, οι οποίες δίνουν βήμα και στους ερασιτεχνικούς συλλόγους να διεκδικήσουν το όνειρο.

Η  ΕΠΟ τη φετινή σεζόν επέλεξε να δώσει εισιτήρια στις Κυπελλούχους των ΕΠΣ και μόνο δικαιωμένη πρέπει να νιώθει, καθώς στην τελική 28άδα (της 5ης φάσης των 24 ομάδων και της 6ης φάσης που μπαίνουν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και Παναθηναϊκός) βρίσκονται έξι ερασιτεχνικές ομάδες.

Ο Πανελευσινιακός, ο Απόλλων Παραλιμνίου, ο Άγιος Νικόλαος , ο Αλμυρός Γαζίου και ο Ιωνικός Διαβατών!

Από τις έξι  ομάδες αυτή που μαγνητίζει τα βλέμματα δίχως αμφιβολία είναι ο Ιωνικός Διαβατών, μια ομάδα που αγωνίζεται για πρώτη φορά στη διοργάνωση και είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα μιας και οι υπόλοιπες τέσσερις θα αγωνιστούν στη Γ' Εθνική.

Ο Ιωνικός Διαβατών αγωνίζεται στην Α1 ΕΠΣ Μακεδονίας (πρώτη τη τάξει κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη) και η κλήρωση του Κυπέλλου την έφερε αντιμέτωπη με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου από τη Γ' Εθνική, γεγονός που της δίνει ελπίδες ακόμα και για τους "16".

Το προφίλ του Ιωνικού Διαβατών

Ο Ιωνικός Διαβατών ιδρύθηκε το 1985 στην Ιωνία Θεσσαλονίκης (περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη) και προέκυψε από τη συγχώνευση του Αετού Διαβατών και του Μαγνησιακού Νέας Μαγνησίας. Τα χρώματα της ομάδας είναι το άσπρο και το μαύρο.


Η έδρα της ομάδας είναι το Δημοτικό Γήπεδο Διαβατών, στην οποία έδωσε και τον ιστορικό αγώνα με τον Διαγόρα Βραχνέικων, στον οποίο εξασφάλισε την ιστορική πρόκριση μέχρι και την πέμπτη φάση του Κυπέλλου. Εκτός από τμήμα ποδοσφαίρου ο σύλλογος έχει και τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ ανδρών και γυναικών.


Η ιστορία της ομάδας και το... 

εισιτήριο για το Κύπελλο Ελλάδας

Το πρώτο σημαντικό επίτευγμα στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος έγινε τη σεζόν 2005/06, όταν για πρώτη φορά έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Μακεδονίας, όπου ηττήθηκε από τον Φοίνικα Πολίχνης 1-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης, τον τελευταίο τελικό που έγινε στο γήπεδο του Άρη.

Την τελευταία δεκαετία ο Ιωνικός Ιωνίας έπαιζε στις δύο πρώτες κατηγορίες του τοπικού πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη. Τη σεζόν 2018/19 επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του τοπικού από την οποία παίζει μέχρι και σήμερα. Να σημειωθεί ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε εθνική κατηγορία.

Την περσινή σεζόν τερμάτισε στη δεύτερη θέση των playoffs της Α1 κατηγορίας, όμως κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, αποκλείοντας τις εξής ομάδες: Αστέρα Αμπελοκήπων (2-4), Α.Ε. Αμπελοκήπων (0-3), Μ.Α.Σ. Αγχιάλου (5-0), Κεραυνό Ωραιοκάστρου (0-1), Ελευθεριακό (2-3), Δόξα Πενταλόφου (1-0) και την Αναγέννηση Επανομής (0-0, 4-0).

Στον τελικό αντιμετώπισε τον Ορφέα Σουρωτής στο Καυτανζόγλειο και επικράτησε με 4-0, κατακτώντας το Κύπελλο ΕΠΣ Μακεδονίας για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Αρχιτέκτονας όλο αυτού του οικοδομήματος είναι ο Εμιλιάνο Χαλιλάι, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και ως ποδοσφαιριστής με τον Ιωνικό

Η πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας

Πρώτος αντίπαλος για τον Ιωνικό Διαβατών ήταν η ΑΕ Καλαμπακίου, Κυπελλούχος ΕΠΣ Δράμας που επίσης αγωνίζεται στα τοπικά. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν άνετα 4-0 και προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο.



Εκεί η κλήρωση έφερε στον Ιωνικό τον Αστέρα Τριποτάμου (κυπελλούχος ΕΠΣ Ημαθίας), η οποία την περσινή προβιβάστηκε στη Γ' Εθνική. Ωστόσο αποσύρθηκε από το Κύπελλο (και τη Γ' Εθνική) και ο Ιωνικός προκρίθηκε στην επόμενη φάση, άνευ αγώνα.

Στον τρίτο γύρο κληρώθηκε με τον Διαγόρα Βραχνέικων, ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣ Αχαΐας (και υποβιβάστηκε από τη Γ' Εθνική στο τοπικό). Αυτή τη φορά ο Ιωνικός επικράτησε στην έδρα του με 1-0 και πέτυχε ιστορική πρόκριση. Αυτό το ζευγάρι ήταν από τους τυχερούς για την τέταρτη φάση του Κυπέλλου, καθώς ήταν στις ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα.

Στην 5η φάση θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και θέλει να δώσει συνέχεια στο φετινό ονειρικό ταξίδι στον δεύτερο τη τάξει θεσμό.


Το ρόστερ της ομάδας τη φετινή σεζόν

Τερματοφύλακες
Τσοτουλίδης Νίκος
Κανδηλάπτης Στάθης
Φωτιάδης Θοδωρής
Τσίντος Παναγιώτης

Αμυντικοί
Λαζαρίδης Δημήτρης
Τζιοβανάκης Μιχάλης
Μαργαρίτης Γιώργος
Τζιούρας Ιωάννης
Πασπαλάς Νίκος
Κακοτρίχης Λευτέρης
Κακούρος Γιώργος
Λιόντας Πασχάλης
Βογιατζής Στέργιος

Μέσοι
Ενοχίδης Νίκος
Τσακίρης Γιάννης
Κατσαμακίδης Γιάννης
Χατζηαντωνίου Νίκος
Βάτα Διονύσης
Κοπάτσι Άλντι
Λικέρης Γιάννης
Νόικος Βαγγέλης


Επιθετικοί
Ζαγναφέρης Γιάννης
Πολίτης Δημήτρης
Πασπαλάς Χρήστος
Ελληνίδης Μιχάλης
Κολέτσι Αρμάντο
Μήτσικας Άγγελος
Κεχαγιάς Τάσος
Λάμε Μούρια

Μπαράζ ανόδου πρωταθλητών ΕΠΣ : το πλήρες πρόγραμμα του 1ου ομίλου!

 Οριστικοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το πλήρες πρόγραμμα στον 1ο όμιλο των μπαράζ ανόδου πρωταθλητών ΕΠΣ στην Γ΄Εθνική , όπου συμμετέχ...